Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Az új eljárásban génsebészeti úton változtatnák meg a borokban, a sörökben és egyéb erjesztett élelmiszerekben található anyagokat. Egy enzimmel, amelyet "gén késnek" neveznek, a kutatók képesek lehetnek a borokban és a sörökben fellelhető élesztőgombák szerkezetét módosítani, így növelve az italok pozitív hatásait, egyúttal pedig csökkentve a negatívakat - közölte a sciencedaily.com.
A felhasznált enzim olyan másodlagos erjedési folyamatokat tud aktiválni, amelyek csökkenthetik a másnaposságért feltételezhetően felelős toxinok arányát. Az így kezelt bor vagy sör elfogyasztása után várhatóan nem jelentkeznének a kellemetlen tünetek, miközben az italok élvezeti értéke megmaradna.
Emelhetik a borokban található antioxidánsok szintjét is, illetve más növények hatóanyagait is bejuttathatnák az italokba. Emellett befolyásolhatnák azokat a mikrobákat, amelyek savassá, szárazzá, édessé teszik a borokat.
A kutatók tájékoztatása szerint nem genetikai módosításon alapuló eljárásról van szó. Ez azt jelenti, hogy a fogyasztóknak nem kell tartaniuk a GM borok és sörök megjelenésétől.