Magyar dinnyét a polcokra - A hazai termelőket támogatná a Tesco

agrarszektor.hu
A magyar dinnyetermelőket támogatná a Tesco-Global Áruház, ezért az idei dinnyeszezon kezdetétől kizárólag hazai termelőktől vásárol görögdinnyét. Az angliai központú vállalat akár 7-7,5 millió kilogramm magyar dinnye értékesítésével számol idén a magyarországi üzletekben, és mintegy 5 millió kilogrammot a szlovák, a cseh, illetve a lengyel áruházakban értékesítene.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Tesco a hazai szezon alatt ismét kizárólag magyar görögdinnyét értékesít itthoni áruházaiban. Az idei dinnyeszezon május elején kezdődött és egészen szeptember végéig tart, a hazai termés mennyisége pedig július elejére érte el a keresletnek megfelelő arányt. Tavaly a Tesco magyar áruházaiban nagyjából közel 5 millió kilogramm hazai görögdinnye fogyott, az idén pedig akár 7-7,5 millió kilogrammnyi gyümölcsöt is értékesíthetnek. A magyar dinnye idén is kapható lesz a szlovák, a cseh és a lengyel áruházakban is, ahová a tavalyinál több, közel 5 millió kilogramm dinnyét exportál a vállalat.

A Tesco Magyarországon
A Tesco 209 áruházzal van jelen Magyarországon, és hetente közel 3,5 millió vásárlót szolgál ki. Dinnyeszállítói bázisában a legnagyobb szerepet a termelői-értékesítői szövetkezetek (TÉSZ) töltik be, amelyekkel az áruházlánc már évek óta dolgozik együtt annak érdekében, hogy megfelelő minőségű, hazai dinnyét kínáljon vásárlóinak.

Pálinkás Zsolt, a Tesco vezérigazgatója szerint a vállalat az elmúlt években szorosabbra fűzte a kapcsolatot a termelőkkel. A speciális görögdinnyék - mint a fekete héjú magszegény görögdinnye, vagy a sárgabelsejű görögdinnye, illetve a mini görögdinnye - esetében pedig részletes fajta- és volumenterv alapján dedikált szállítókkal dolgoznak együtt.


MTI Fotó: Rosta Tibor 
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06