Külföldön is felmérné a tanyákat a minisztérium

agrarszektor.hu
A határon túli tanyák felmérését és a támogatások külhoni kiterjesztését tervezi a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az egységes kárpát-medencei gazdaságfejlesztés érdekében. Az FM arra számít, hogy a külhoni régiókat is lefedő kapcsolati háló öt éve kezdődött kiépítése még az idén befejeződik majd.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Földművelésügyi Minisztérium a határon túli tanyák, tanyás térségek és külterületi gazdaságok felmérését szorgalmazza. A felméréstől az FM azt várja, hogy a külhoni régiókat is lefedő kapcsolati háló, amelynek a kiépítése öt éve kezdődött, még az idén befejeződik - mondta V. Németh Zsolt, a tárca államtitkára a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) tanyakutatási konferenciáján.

Az FM a tanyák, tanyás térségek megőrzése és fellendítése érdekében 2011-ben tanyafejlesztési programot indított. Ennek egyik pályázatsorozatán több mint 8 milliárd forinttal támogattak csaknem 1700 projektet. Idén nyáron pedig a Hungarikum Bizottság a magyar tanyát, mint tradicionális gazdálkodási létformát hungarikummá nyilvánította.

A tanyafejlesztés részeként könnyebbé vált a külterületi építkezés - állította az államtitkár.  gazdálkodók pedig öbb forráshoz juthatnak, miután a tanyavilág támogatása beépült a vidékfejlesztési programokba.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?