Tarthatatlan állapotok: ismét traktoros demonstrációt tartanak a gazdák Dublinban

Tarthatatlan állapotok: ismét traktoros demonstrációt tartanak a gazdák Dublinban

agrarszektor.hu
A tüntetés szervezői szerint az ír gazdák minden korábbinál nagyobb számban készültek a mai megmozdulásra, amelynek során több száz traktor fogja blokád alá vonni Dublin belvárosának több stratégiai fontosságú pontját. Az ír gazdák már hónapok óta sztrájkolnak és sorra tartják a traktoros demonstrációkat a fővárosban az európaiakhoz képest felháborítóan alacsony marhahúsárak miatt. A szervezők még maguk sem tudják, meddig fog tartani a tüntetés.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Daniel Long, a The Individual Farmers of Ireland csoport egyik tagja, arról beszélt, hogy ez a mai, 14 órakor kezdődő tüntetés lényegesen nagyobb lesz a korábbiaknál, tudhattuk meg az RTÉ tudósításából. A várakozások szerint a mai napon közel négyszáz, az ország minden szegletéből érkező traktor fog felvonulni Dublin utcáin, és fogja lezárni a belváros fontosabb csomópontjait. Az ír gazdák az elmúlt hónapokban több alkalommal is traktoros demonstrációkat tartottak Dublin központjában, amelyek komoly fennakadásokat okoztak a főváros közlekedésében.

Azért tüntetnek már hónapok óta, mert a feldolgozók az európai árakhoz képest botrányosan alacsony áron veszik meg a szarvasmarháikat, de az ír kormány mindezidáig nem tett semmit a kialakult helyzet kezelésére. Létrehoztak ugyan egy Marhahús Munkacsoportot, amelynek az lenne a feladata, hogy rendezze gazdák és a feldolgozók közötti feszültséget, de a The Individual Farmers of Ireland úgy érzi, hogy az eddigi tárgyalások nem hoztak érdemi eredményt. A gazdák már többet akarnak, mint jól hangzó ígéreteket.

A korábbiakkal ellentétben a rendőrség ezúttal felkészült a tüntetésre és a várható közlekedési káoszra, ezért közleményben jelezték, Dublin mely útjait fogja érinteni a demonstráció, merre lesznek útlezárások, elterelések. A rendőrség továbbá mindenkinek azt tanácsolta, hogy autózás helyett inkább a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?