agrarszektor.hu • 2020. október 31. 17:00
Egyre többen tudják: a pálinkát nem hűtve kell fogyasztani. De milyen pohárból kínáljuk? Milyen a jó pálinka? Mi a különbség az almatermésűek és a csonthéjasok ízvilága közt?
A minőségi magyar pálinka népszerűsítését segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) újonnan megjelent kiadványa, amely elsősorban a vendéglátó szakmában dolgozóknak segít eligazodni a pálinkák világában. A "Szakszerű pálinkakínálás vendéglátó-ipari szakemberek részére" című kötet letölthető a NAK oldaláról.
A kamara Élelmiszeripari kézikönyvek sorozata keretében készült kiadvány a minőségi, mértékletes, ám élvezetes pálinkafogyasztás kultúráját hivatott megismertetni a fogyasztókkal a vendéglátó-ipari szakemberek közreműködésével. A kiadvány a minőségi pálinka alapanyagától kezdve a jogszabályokon, jövedéki ismereteken túl bemutatja az uniós illetve a nemzeti földrajzi árujelzővel védett pálinkákat is. Emellett többek közt eligazít a pálinkakínálás, -kóstoltatás világában, valamint gasztronómiai tanácsokkal is szolgál.
A kamara kifejezett célja, hogy a minőségi magyar pálinkát kínáló hazai gyártókat segítse úgy, hogy ahhoz a vendéglátásban dolgozó szakembereket kéri fel társnak. Egy kiváló pálinkát fáradságos és figyelmes munka elkészíteni, így hisszük, hogy arról a fogyasztónak is többet illik tudnia, és nem pusztán az árcédula alapján döntenie. Egy szakszerűen bemutatott, szépen felkínált tétel a finom ételek mellett pedig garantáltan meggyőzi a vendéget, hogy jó helyen jár, ahová érdemes visszatérni - ebben a folyamatban igyekszünk közreműködni.
A kamara Élelmiszeripari kézikönyv sorozatának ez a 8. kötete, mely - a többi kiadvánnyal egyetemben - elérhető a NAK internetes portálján. A kiadványt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara partnerszervezete, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség is ajánlja a vendéglátó-ipari szakemberek, az érdeklődő fogyasztók, valamint az élelmiszerlánc szereplői számára.