agrarszektor.hu • 2021. február 20. 16:30
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari vállalkozások számára készített egy-egy kiadványt, mely a halal és a kóser tanúsítású élelmiszer-előállítás, -értékesítés követelményeit mutatja be - tudhattuk meg az Agrárkamara közleményéből.
Mind az iszlám, mind a zsidó előírásoknak megfelelően gyártott termékek és szolgáltatások iránt világszerte nagy a kereslet. A világ népességének több mint egyötöde muszlim, valamint világszerte sok millió zsidó vallású fogyasztó él. Mindkét vallás szigorú előírásokat támaszt az élelmiszerek terén. Azon élelmiszer-előállítók és -feldolgozók számára, akik ezen irányokba kívánják bővíteni piacukat, fontos megismerni ezeket a követelményeket, ami által e két célcsoport számára is termelhetnek, előállíthatnak élelmiszert.
A NAK által készített két kiadvány bemutatja a halal valamint a kóser élelmiszerek előállításának alapvető követelményeit, az ismeretanyagot a vállalkozások felhasználhatják a mindennapi munkájuk során. Az előírások ismerete, az elismert szervezetek által tanúsított termékek gyártásának képessége komoly nemzetközi versenyelőnyt jelenthet.
A két kiadvány ingyenesen elérhető a NAK internetes portálján. A halal-előírásokkal kapcsolatos tájékoztató ezen a linken, a kóserság előírásai pedig ezen a linken tölthetőek le.