Az évszázad bűnténye: elloptak 22 tonna sajtot

agrarszektor.hu2024. október 27. 10:59

A nagykereskedőnek álcázott rablók 22 tonna luxus cheddart loptak el a londoni Neal's Yard Dairyből, 300 ezer font (145,5 millió forint) értékben, mielőtt a csalást felfedezték. Jól mutatja az angol együttműködések biztonságát, hogy a kistermelőket teljes mértékben kártalanítja a pórul járt cég. Az ismert séf, Jamie Oliver is megszólalt az ügyben, aki „arcátlan rablásnak” nevezte az esetet - számol be a Hindustan Times.

A lopás, amely több mint 950 kerék prémium minőségű kézműves cheddart érintett, megrázta az ágazatot, a tejüzemet és partnereit jelentős pénzügyi veszteség érte.

Profinak tűntek a csalók

A rablás során a Neal's Yard Dairy Southwarkban található raktárát vették célba a tolvajok, akik egy jól ismert francia üzlet legális beszállítójának adták ki magukat. A tejüzem munkatársai, akiket meggyőzött a csalók trükkje, rábízták az értékes rakományt egy - szerintük - szokásos tranzakcióra.

A Metropolitan Police, amely jelenleg is nyomoz az ügyben, megosztotta: "Október 21-én, hétfőn bejelentést kaptunk arról, hogy egy southwarki székhelyű gyártól nagy mennyiségű sajtot loptak el. A körülmények feltárása folyamatban van". A hatóságok egyelőre nem tettek letartóztatásokat a lopással kapcsolatban.

A Neal's Yard Dairy kártalanítja a kistermelőket

Ezek a kiváló minőségű, kézzel készített cheddarjukról ismert termelők megmenekültek a pénzügyi következményektől, köszönhetően a Neal's Yard Dairy azon döntésének, hogy átvállalja a lopás terhét.

A mintegy 300 ezer fontra (145,5 millió forintra) becsült veszteséggel az ellopott áru a Neal's Yard cheddar-készletének jelentős részét teszi ki, ami mind a vállalatra, mind a kézművesekre hatással van.

A híres séf és vendéglős, Jamie Oliver az Instagramon fejezte ki megdöbbenését a lopás miatt, és hívta fel a figyelmet az esetre a közösségi médiában. A séf hangsúlyozta a cheddar zsákmány jelentős értékét és kijelentette:

Az események sokkoló fordulatával a Neal's Yard Dairy egy hatalmas méretű, arcátlan rablás áldozatává vált.

"A tolvajok, akik egy francia kiskereskedő nagykereskedelmi beszállítójának adták ki magukat, átverték a Neal's Yard Dairy londoni raktárának munkatársait. Az értékes kézműves cheddar értékes rakományát jóhiszeműen küldték ki, hogy aztán nyomtalanul eltűnjenek" - tette hozzá Oliver. A nyomozás folytatódik.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
sajt, brit, tejtermék, nagy-britannia, egyesült-királyság, bűnözés, bűnszervezet, bűntett, bűnügy, bűncselekmény,