Magyarországon rendezik Közép-Európa legnagyobb regeneratív konferenciáját

agrarszektor.hu2024. december 16. 12:28

A Talajmegújító Gazdák Egyesülete 2025. január 16-18. között rendezi meg a 'TMG REAG', VIII. Talajélet Konferenciát és Szakkiállítást Jakabszálláson. A 3 napos rendezvénysorozat Közép-Európa legnagyobb regeneratív szakkiállítása, ahová több mint 9 környező országból várják a társszervezeteket. Az eseményen részt vesz Mykhaylo Draganchuk, a regeneratív mezőgazdálkodás nemzetközileg elismert szakértője, valamint két világhírű amerikai előadó, akik az egészséges talaj és egészséges élelmiszer kapcsolatáról tartanak előadást: Dan Kittredge és Anna Biklé.

2025. január 16-18. között rendezi meg a Talajmegújító Gazdák Egyesülete a 'TMG REAG', VIII. Talajélet Konferenciát és Szakkiállítást Jakabszálláson. A rendezvény, amely mára Közép-Európa legnagyobb regeneratív mezőgazdasági szakkiállításává nőtte ki magát, idén a „Talaj, ami összeköt” mottóval várja látogatóit. A konferencia a fenntartható mezőgazdaság és gasztronómia legújabb ismereteit hozza el, ahol, két színpadon, párhuzamosan zajló előadások révén neves hazai és külföldi szakértők osztják meg legújabb eredményeiket. Az előadások az „EGY Egészség” elv mentét követik, melyek az egészséges talajtól az egészséges élelmiszeren át az emberi egészségig vezetnek.

A 3 napos rendezvényre mindenki várnak, aki széleskörű ismereteket akarsz szerezni a talajtól az emberi mikrobiumig, aki meg akarja érteni, miért csak az egészséges, élő talaj képes tápláló élelmiszert biztosítani, illetve a jövőben egészséges élelmiszert szeretne előállítani. Emellett a konferencia azoknak a gazdáknak is szól, akik szeretnének átfogó ismereteket szerezni azért, hogy felkészüljenek a jövő agrár kihívásaira, gazdaságosan akarnak gazdálkodni a jövőben, valamint konkrét válaszokat szeretne kaphatni gazdaságának fejlesztésére és az egészséges életmódra.

Az eseményről tovább részletek itt és itt érhetők el.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
talaj, élelmiszer, mezőgazdaság, fenntartható, gazda, egészség, gazdálkodás, technológia, fenntarthatóság, gasztronómia,