Senkit nem kímélt az iszap

agrarszektor.hu
304 jegyzőkönyv készült azokról az elhullott haszonállatokról, illetve konyhakertekben keletkezett károkról, melyeket a vörösiszap rongált meg - közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A kár meghaladja a 105 millió forintot.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Az OKF hozzátette, hogy szerdán kezdtek bele ismét ezen területek talajjavításába, mindeddig közel 78 hektáron juttattak ki talajkondicionáló készítményeket, és azt 16 hektáron már be is forgatták a talajba.

Kedden összesen 7580 köbméter szennyezett anyagot szállítottak, az ajkai timföldgyár területén kijelölt lerakóhelyre. Fontos, hogy a szennyezés által sújtott felszíneken a vizek minősége megfelelő, ráadásul az ÁNTSZ adatai szerint az ivóvíz is biztonsággal fogyasztható.

A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. Ajka melletti iszaptározójának gátja tavaly október 4-én szakadt át. Így közel egymillió köbméternyi vörösiszap ömlött ki, az áradás három települést, Devecsert, Kolontárt és Somlóvásárhelyt öntött el. A katasztrófa következtében tízen vesztették életüket.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?