Audio számítógéppel művelik a földet a ghánai farmerek

agrarszektor.hu
Audio számítógépet használnak az írni-olvasni nem tudó ghánai mezőgazdasági munkások, hogy visszahallgasság a mezőgazdasági szakértők információit.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az úgynevezett "Beszélő Könyv", amie egy nagy audió számítógép, rögzíti a  mezőgazdasági hatóságoktól érkező tanácsadók információit és tanácsait, amit aztán később a farmerek  a termelés során visszajátszhatnak maguknak. Minderre azért van szükség, mivel a tanácsadók csak évente egyszer látogatnak el  az elmaradott vidékekre, ahol az írástudatlan lakosság szinte egésze a mezőgazdasági művelésből él, és írásos útmutatókat nem tudnak elolvasni ahhoz, hogy hatékonyan műveljék meg a földjeiket.

A Literacy Bridge nevű amerikai NGO számos más technológiát tesztelt az elmaradott területek mezőgazdasági területeinek fejlesztésének érdekében kezdve a laptopoktól az mobiltelefonokon át a digitális hangrögzítőig, de egyik sem vált be, mivel nem voltak költséghatékonyak.

A szervezet 18 hónapon át kísérletezett azzal, hogy mi a legmegfelelőbb technológia az infomációk átadására, és végül az audio számítógép mellett döntöttek, ami egyben javítja a helyiek írni-olvasni tudását is, releváns lokális információkat használ, és költséghatékony.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06