Vihar a Versatile körül - Ki forgalmazza és szervizeli majd a hazai gépeket?!

Agrárszektor
A Versatile traktorokat és kombájnokat úgy tartja nyilván a gazdatársadalom, mint strapabíró, alacsonyabb szervizigényű, barátságos áron beszerezhető gépeket. A robosztus, Oroszországban született kombájnok ár-árték arányuk miatt kezdtek kedveltté válni a hazai piacon. A márka forgalmazásában most váltás történik, és egyelőre nem tudni, ki viheti tovább az arató-cséplők értékesítését és szervizelését.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Miután a rosztovi gyárat orosz milliárdosok felvásárolták, terjeszkedni kezdtek, és a kanadai-amerikai Buhler Industries Inc vállalkozás is a kezükbe került (2007-ben). A cég az 1970-es évek óta gyártja a Versatile traktorokat. Az orosz Rostselmas a Rostselmas, Torum, Nova, Vector, Acros nevén futó kombájnjait csak Európában forgalmazza azonos márkanév alatt, Versatileként. A traktorok és a kombájnok európai alkatrész-központja is egyetlen telephelyen, Győr mellett létesült. A világ többi pontján egymástól jól elhatárolt forgalmazó és szervizelő hálózatok gondoskodnak az erőgép és az arató-cséplők értékesítéséről és kiszolgálásáról. Úgy tűnik, mostantól ez hazánkban is így lesz, ugyanis a martfűi

Start Agro Kft. sajtóközleményben tette közhírré, hogy a Versatile traktorok új magyarországi márkaimportőre lesz. A kombájnok azonban nem fognak a portfóliójába tartozni.

EZ IS ÉRDEKELHET
"A Versatile nehéz-univerzális, kerekes törzscsuklós és hevederes járószerkezetű traktorok gyártója 2018 decemberében kötött megállapodást a Start Agroval" - tájékoztat Petróczki Gábor, a cég ügyvezető-tulajdonosa. Az agrárszektor.hu érdeklődésére elmondja, hogy a traktorok értékesítése terén 2019. január 1-jével vették át a márkaimportőri, szerviz- és alkatrészellátási feladatokat a korábbi forgalmazótól, a Vektor Holding Kft.-től.  A hajdúböszörményi és kecskeméti telephelyellel is rendelkező vállalkozás igyekszik megnyugtatni a Versatile traktorral rendelkezőket:

"A kanadai traktorgyár nagyon komolyan veszi az európai alkatrészellátást, ha kétszer már rendeltek ugyanabból az alkatrészből, akkor az onnantól kezdve folyamatosan a polcon van. Igaz ez a fődarabokra, a motorra, a váltóra is, pedig ez nem jellemző az importőri készletekben. Márkaszervizünk országos lefedettségű. A Dunántúlon négy vállalkozó látja  el ezt a feladatot, a keleti országrészben hét szervitechnikusunk foglalkozik vele. A garanciális idő lejárta után pedig nyilván bármelyik kereskedő megrendelheti és beszerelheti az adott alkatrészt."  A kft. 2015-ös megalapítása óta a Massey Ferguson és a McHale márkák kiemelt partnere, valamint a Pneusej vetőgépek márkaimportőre.

EZ IS ÉRDEKELHET
A vámosszabadi Vektor Holding Kft. ügyvezetője, Pohárnok Pál úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a Versatile traktorok és kombájnok szervizelése mindaddig a cége kezében marad, amíg a tevékenységek átvétele le nem zárul a felek között. Az ügyvezető nem tudta megmondani, hogy a kombájnok forgalmazása és alkatrész-ellátása a jövőben melyik vállalkozáshoz kerül majd.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?