Hatalmas bővítés az Axiálnál: így duplázta meg a tárolókapacitását a cég

Hatalmas bővítés az Axiálnál: így duplázta meg a tárolókapacitását a cég

agrarszektor.hu
Bővítette a bajai székhelyén található Alkatrész Logisztikai Központját (ALK) az AXIÁL Kft. A megújult ALK-ban 14 méter magasságig fognak raktározni, a polcokon pedig 38 ezer láda kap helyet, amelyeket teljesen automatizált módon, robotok segítségével mozgatnak. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év agrárberuházása díjat az AXIÁL Kft. képviseletében a cég ügyvezető igazgatója, Pintér Zsolt vehette át.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az AXIÁL Kft. már 30 éve áll a gazdák rendelkezésére mezőgazdasági és építőipari gépek és alkatrészek forgalmazásával, szervizelésével, valamint bérgépkihelyezéssel és pénzügyi szolgáltatással. Az ALK-ban eddig mintegy 4500 négyzetméteren tároltak alkatrészeket és berendezéseket, de az augusztusban lezárult fejlesztéssel ez további 2500 négyzetméterrel bővült - ismertette Pintér Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezető igazgatója. A szakember hozzátette, hogy ezzel mintegy 60%-kal nőtt a tárolókapacitás alapterülete, de mivel ALK magasságát a korábbi 8 méterről 14 méterre emelték, ezzel gyakorlatilag megduplázták a kapacitásukat.

A célunk az, hogy a mezőgazdasági és az építőipari vállalkozásoknak egy olyan fajta rendelkezésre állást tudjunk biztosítani, ahol az általuk megvásárolt, nagy értékű, nagy műszaki tartalommal rendelkező berendezéseket a legnagyobb hatékonysággal tudják használni, tehát minél kevesebb állásidővel kelljen számolniuk

- mondta Pintér Zsolt.

A szakember beszélt arról is, hogy nemcsak Baján látnak el nagykereskedelmi raktárfunkciót, hanem 18 telephelyük van az országban, ahová a hét minden munkanapján szállítják az alkatrészeket. Az ALK jelenleg mintegy 38 ezer dobozt tartalmaz, amit további részekre lehet bontani. Az új raktárnak a robotizált része mintegy 80 ezer pozíciót tud fogadni, a raklapos részen pedig a korábbiakhoz képest további 3500-4000 raklapnak van helye pluszban. A beruházás a Pénzügyminisztérium támogatásával valósult meg.

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben az Év agrárberuházása díjat az AXIÁL Kft. nyerte el, amelyet a vállalat ügyvezető igazgatója, Pintér Zsolt vett át. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk.

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?