Félmilliárd forintból fejleszt a nagy mezőgép-kereskedő Magyarországon

Félmilliárd forintból fejleszt a nagy mezőgép-kereskedő Magyarországon

agrarszektor.hu
Csaknem ezer négyzetméteres szerelőcsarnokot épített a mezőgazdasági gépek kereskedelmével foglalkozó tolnai Agro-Tipp Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz 209 millió forintos támogatásával. A projekt befejezése november elejére várható.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A cég mintegy félmilliárd forintos beruházáshoz használta fel a támogatást. A 934 négyzetméteres csarnokban 600 négyzetméteres műhelyt alakítottak ki, targoncákat, híddarukat vásároltak, 60 kilowatt teljesítményű napelemet és kamerarendszert telepítettek - közölte Rikkert Zsolt ügyvezető igazgató. A létesítmény az eddigi ezer négyzetméteres raktár és 280 négyzetméteres szerviz mellé épült, a projekt várhatóan november elején fejeződik be.

Az 1996-ban alapított Steyr, Case, McCormick traktorokat forgalmazó és szervizelő, húszfős vállalkozás évente 50-90 traktort értékesít, és 2022-ben ötmilliárd forint nettó árbevétel mellett 691 millió forint adózott eredményt ért el. A cégvezető közlése szerint az idén az árbevétel várhatóan a tavalyi 60 százaléka lesz, részben az alacsonyabb terményárak okozta vásárlóerő-csökkenés miatt.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?