Ez a jövő? Robot szedi a paradicsomot Kínában

agrarszektor.hu2024. október 26. 13:28

Egy paradicsomszedő robot nagy figyelmet kapott a 31. Kínai Yangling Mezőgazdasági Hi-tech Vásáron, amelyet az északnyugat-kínai Shaanxi tartományban, Xianyang városban tartottak - számol be a CGTN.

Az eszköz mesterséges intelligenciát és multiszenzoros technológiát integrál, és egy mélytanuláson alapuló látási algoritmust használ a robotkar irányításához, hogy elvégezze az azonosítás, a pozicionálás, a megragadás és a vágás feladatait.

Alkalmazkodik és dönt

"Az a fajta robot, amely gyümölcsöt és zöldséget szed, járási rendszerből, látórendszerből és szedést végrehajtó rendszerből áll" - mondta Li Shenyang, a vásár egyik szervezője. "Képes alkalmazkodni a különböző környezetekhez a szántóföldön. Emellett képes a termények méretével, színével, alakjával, érettségével és a szedés helyével kapcsolatos speciális információk megszerzésére és feldolgozására." Hozzátette:

Az ésszerű útvonaltervezés révén különböző feladatokat tud elvégezni, mint például a gyümölcsök megragadása, leszedése és kosarakba helyezése.

A vásár, amelynek témája a mezőgazdaság új jövője az új minőségi termelőerőkkel, a mezőgazdasági berendezések, gépek és eljárások új termését mutatja be. A rendezvényen 49 országból és régióból 1800 vállalat vesz részt, ahol a kiállításoktól és konferenciáktól kezdve a befektetési és partnerkereső lehetőségekig számos tevékenységet szerveznek. A vásár október 25-től 29-ig tart.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
kína, technológia, agrárinnováció, innováció, robot, robotok, agrártechnológia, autonóm-robot, robotizáció, automatizáció, robottechnológia, kína mezőgazdasága,