Karnyújtásnyira a vezető nélküli traktor: újabb fejlesztés a láthatáron

agrarszektor.hu2024. október 26. 10:31

A kaliforniai székhelyű Agtonomy mezőgazdasági startup 32,8 millió dolláros tőkebevonást jelentett be befektetőktől, mivel autonóm szoftverét új piacokra kívánja eljuttatni, ráadásul a Teslától igazoltak új topmenedzsert - számol be az Agriculture Dive.

A startup februárban bővítette ki a programot, amelynek keretében borászatok és más termelők fizetnek azért, hogy teszteljék az Agtonomy szoftvertermékeit, miközben a vállalat tökéletesíti a fejlesztést.

Az Agtonomy a legújabb finanszírozási körből más ipari piacokra szánt technológiai megoldások kifejlesztésére is felhasználja majd. A vállalat a közlemény szerint a nyugati parti műszaki csapatának új piacokra való kiterjesztését tervezi.

A Teslától jön az új kolléga

"Azáltal, hogy a legbefolyásosabb technológiai vezetők közül néhányat összehozunk, az igazgatótanácsunk további tűzerőt tesz lehetővé a vállalati stratégia és az irányítás terén, hogy az Agtonomy teljes potenciálját kiaknázhassa" - mondta Valerie Syme, az Agtonomy társalapítója és COO-ja a közleményben. Az Agtonomy legutóbbi forrásbevonási körét az Autotech Ventures vezette, és részt vett benne a Rethink Food és a meglévő befektető Toyota Ventures is.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
amerika, usa, fejlesztés, amerikai-egyesült-Államok, agrárinnováció, innováció, startup, digitalizáció, önvezető-jármű, agrárdigitalizáció, automatizáció,