Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia!
Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.
AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!
Kistermelők és fiatal gazdák 50% kedvezménnyel regisztrálhatnak a rendezvényre!
Korábban megírtuk már, hogyan válaszd ki a legjobb görögdinnyét, itt az ideje, hogy a sárgadinnye szerelmeseinek is kedvezzünk. Van ugyanis néhány módszer, amelyeket ha bevetünk, biztos, hogy sikerül majd érett sárgadinnyét hazavinnünk. A sárgadinnyével nehéz dolgunk van, a legegyszerűbb ugyanis az lenne, ha már a színéből meg lehetne állapítani, hogy érett-e a termés, itt azonban nem erről van szó, mivel a termés színe fajtától függően eltérő lehet.

Könnyen felismerhető az érett sárgadinnye arról, hogy a bibepont, amely a szárral szemközti oldalon található, már kissé puha. Az érettség egyik legjobb jele, hogy a szár könnyen és maradéktalanul elválik a gyümölcstől. Ez azt jelenti, hogy ha a boltban vásárolunk dinnyét, és a gyümölcsön rajta van a szár egy darabkája, akkor az még biztosan nem érett. A legjobb ízűek a közepes méretű dinnyék, érdemes azonban megszagolgatni a gyümölcsöt mielőtt megvásároljuk, az érett dinnyének ugyanis kellemes, édes illata van.

A görögdinnyétől eltérően a sárga utóérő gyümölcs, ami azt jelenti, hogy leszedés után is folytatódnak az érési folyamatai. A sárgadinnye ezért rövidebb ideig tárolható, mint a görög, vagyis meleg nyári időben néhány napi állás után hamar megpuhul, megpenészedik, megromlik, és fogyasztásra alkalmatlanná válik.