Érkezik a fagy: ezt rengeteg háztulajdonosnak el kell most intéznie

Érkezik a fagy: ezt rengeteg háztulajdonosnak el kell most intéznie

agrarszektor.hu
A Magyar Víziközmű Szövetség arra figyelmeztet, hogy közeleg a téli hideg idő. Főleg éjszakánként hűlhet le jelentősen a levegő, emiatt már most érdemes téliesíteni a vízmérőket és a vízvezetékeket. Ugyanis egyáltalán nem mindegy például, hogy mihez kezdünk a vezetékekkel, szerelvényekkel a télen üresen álló helyiségekben, épületekben. Nagyon fontos, hogy a vízmérőaknát gondosan takarjuk le vagy szigeteljük!

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kreitner Krisztina, a Magyar Víziközmű Szövetség PR- és marketingmenedzsere azt mondta az InfoRádióban, hogy ezekben az épületekben vagy ingatlanokban fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, hiszen a téli hónapokban nem tartózkodunk ott életvitelszerűen. Külön felhívta a figyelmet arra, hogy takarjuk le vagy szigeteljük a vízmérőaknát. Azokra a vezetékszakaszokra is kiemelt figyelmet kell fordítani, amelyek kevésbé védett helyen - pincében vagy falon kívül - vannak, ezeket is érdemes szigetelőanyaggal védeni.

EZ IS ÉRDEKELHET

A telepített locsolóberendezések többsége fagyálló, ennek ellenére érdemes ezeket is télesíteni és vízteleníteni, mert azzal meghosszabbíthatjuk az élettartamukat. A kerti csapok víztelenítése szintén fontos feladat. Éppen ezért érdemes bebugyolálni a csapokat, nehogy befagyjanak. A télen is lakott ingatlanoknál ugyancsak lényeges, hogy megtörténjen a vízmérőakna szigetelése.

Amikor az idő - a nagy hideg után - enyhülni kezd, jó, ha ellenőrizzük a vízmérőt. Ha forog a vízmérő csillagkereke akkor is, ha nem nyitjuk meg a csapot, vagy szilánkosra tört a vízmérő üvege, esetleg eldeformálódott a számlálószerkezet vagy a lakásban nem folyik a víz, valószínűleg csőtörés történt, amelyről a szolgáltatót kell értesíteni. Ilyenkor a vízdíjszámlán szereplő víziközmű szolgáltató hibabejelentő számát kell tárcsázni és érdeklődni a további feladatokra vonatkozóan.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06