Meglepő ajándék a kommunista diktatúrának

agrarszektor.hu
Tizenöt tonna műtrágyát szállít Dél-Korea segélyadományként Észak-Koreába. Öt év után először közelednek az északi diktatúrához, de Szöul hivatalos álláspontja szerint a szállítmány jelképes és semmiképpen sem követik nagyobb, államilag is támogatott adományok. A déliek 2010-ben vezettek be szigorú szankciókat Észak-Koreával szemben, miután több tucat emberüket vesztették el egy állítólagos észak-koreai támadásnál.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Tizenöt tonnás műtrágyaszállítmányt küld Észak-Koreának Dél-Korea. A szöuli vezetés öt év után először ad segélyadományt a diktatúrának és a lépést sokan enyhülésként értékelik - számol be a hvg.hu.

Dél-Korea 2010 májusában vezetett be szigorú szankciókat az északiak ellen, mert a vádak szerint torpedóval süllyesztették el a dél-koreai haditengerészet egyik hajóját. Összesen 46 ember halt meg a műveletben, de Észak-Korea visszautasította a vádakat. Az eset tisztázása miatt a két ország tárgyalásokat kezdeményezett, de azóta sem jutottak eredményre. Szöul a kormánytól független szervezeteknek is tiltja, hogy nagyobb mennyiségű segélyt szállítsanak északra, humanitárius alapon viszont kisebb adományok, gyógyszerek szállítását nem akadályozták meg.

A műtrágyaszállítmány jelképes - jelentette ki a két ország egyesítésének ügyeivel foglalkozó dél-koreai minisztérium képviselője. A tisztségviselő szerint ez nem jelenti azt, hogy nagyobb, államilag támogatott adományokat is küldenének.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06