Gőzerővel nyomul Andrej Babis a magyar agrárbizniszben

Új szárítót épített szerencsi területi központjában az Andrej Babis cseh milliárdos üzletember tulajdonában lévő bábolnai IKR Agrár Kft., amely a második helyet foglalja el a hazai agrárintegrátori piacon a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó nádudvari KITE Zrt. mögött. Rövid időn belül ez volt a második kapacitásbővítés a cégnél, mivel az IKR Agrár nemrég Hajdúnánáson vett terménytárolót és terményszárítókat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A korábban működtetett bábolnai szárító helyett újat létesített szerencsi területi központjában az IKR Agrár Kft.- jelentette be Nagy Lajos, a társaság ügyvezető igazgatója. Az új gazüzemű szárító - takarmánykukoricában kifejezve - 25 tonnás óránkénti kapacitással működhet 10 százalékos vízelvonást alapul véve, de teljesítménye akár 40 tonna/órásra is bővíthető.

Rövid időn belül ez a második jelentős beruházás, amellyel az Andrej Babis tulajdonában álló bábolnai vállalat bővítette kapacitásait Kelet-Magyarországon. Mint az agrárszektor.hu beszámolt róla, a cég a közelmúltban Hajdúnánáson vett nagy terménytárolót, illetve terményszárítókat.

Az IKR Agrár öt év alatt megháromszorozta, 32 milliárd forintról több mint 90 milliárdra növelte árbevételét, és a mezőgazdasági inputanyag-forgalom, illetve a terménykereskedelem bővülésével szükségessé vált a szárítókapacitások bővítése is - indokolta a beruházást Nagy Lajos. A szerencsi területi központban a cég már eddig is működtetett egy 25 ezer tonna kapacitású terménytárolót, amelyhez most feldolgozási - tisztítási és szárítási - hátteret teremtett.

Az IKR Agrár a környékbeli gazdálkodók termelését inputanyag- és áruhitel-kihelyezésekkel finanszírozza, majd mostantól az új szárítóval a beszállított terményeket fel is dolgozza. Az árutulajdonosoknak árajánlatot is tesz és felvásárolja tőlük a felkínált terményeket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?