Talajvizsgálattal bővíti szolgáltatásait a kamara

agrarszektor.hu
Rövidebb határidővel elkészülő laboratóriumi talajvizsgálatokat is elérhetővé tesz tagjai számra a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) nonprofit Kft.-je. A szükséges hátteret a Kaposvári Egyetem akkreditált talajtani laboratóriuma biztosítja.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Laboratóriumi talajvizsgálattal egészíti ki tápanyag-gazdálkodási terv készítési szolgáltatását a NAK - derül ki a köztestület közleményéből. A szolgáltatás kísérleti jelleggel öt dunántúli megyében (Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Zala) indul majd el. Az ehhez szükséges hátteret a Kaposvári Egyetem akkreditált talajtani laboratóriuma biztosítja, a talajvizsgálati szolgáltatás pedig a falugazdászokon keresztül vehető igénybe. A kamara a kísérleti időszakot követően, várhatóan fél éven belül dönt arról, hogy a szolgáltatást más megyékre is kiterjeszti-e.

A Kaposvári Egyetem vállalta, hogy a talajvizsgálati piacon jelenleg átlagosnak számító 60 napos határidő helyett maximum 30 nap alatt eredményt szolgáltat. Az úgynevezett szűkített- és bővített talajvizsgálati csomagokban a talajok különböző fizikai paraméterei mellett a szerves anyagok és nyomelemek mennyiségét is meghatározzák a laboratóriumban.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?