Brazília mindenkori rekordra készül szójababból

agrarszektor.hu
A hír egy brazil piacelemző cégtől származik, az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) becslése nem ennyire optimista. A betakarításnak és számvetésnek még messze nincs vége.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Bratzíliában március 30-ig a tervezett terület 71%-án végeztek a betakarítási munkákkal  jelezte az AgRural. A brazil piacelemző cég becslése szerint  a dél-amerikai államban idén mindenkori rekordot dönthet a szója termelése: 118,9 millió tonnát várnak, 4 százalékkal több termést, mint 2017-ben. Ha ez igaz, akkor az USDA 113 millió tonnás becslését is alaposan felülmúlják a brazilok, és idén fej fej mellett végezhetnek az USA-val a világ legnagyobb szójatermelője címért folytatott versenyben.

A szójabab pillanatnyi tőzsdei jegyzésein nem látszanak a Brazíliából érkező kedvező hírek. Itthon is változatlanul 120 ezer forint körüli  tonnánkénti áron vásárolnák fel - ha volna a piacon. A hazai termés kétharmada exportra kerül, elsősorban Ausztriába (a kivitel 70 százaléka). Az idén várható termőterület nagysága ágazati szakértők szerint 60-65 ezer hektár körül várható.

Betakarítás Brazíliában
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?