Ideális időjárás a munkavégzésre

agrarszektor.hu
Éjszaka még mínuszok lehetnek, de a nappalok kellemes melege már a közelgő tavaszt ígéri. Nem lesz ugyan zavartalan napsütés, de a hőmérséklet fokról fokra magasabbra kúszik. A növények nyugalmi időszakát az éjszakai hideg tartja stabil állapotban. Csapadék nem lesz, a talajállapot már csaknem ideális az őszi kultúrák fejtrágyázására. A szélmozgás gyengül, így ha a tápelemeket folyékony formában permeteznénk ki, annak sem lesz akadálya.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ma napközben az ország északi felén, harmadán erősen felhős időre számíthatunk, néhol gyenge csapadék - hó, havas eső, eső vegyesen - is előfordulhat. A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön ugyanakkor többórás, de nem zavartalan napsütés valószínű, délutánra ezeken a helyeken is növekszik a felhőzet. Az északnyugati szél tovább veszít erejéből, már csak élénk széllökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok közt várható. Késő estére 0, +5 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ legutolsó talajnedvességtérképe a hétfői állapotot mutatja

Csütörtökön a párásság, köd feloszlása után közepesen és erősen felhős időszakok váltakoznak. Északkeleten néhol kisebb eső, havas eső előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. Elsősorban a Dunántúlon megerősödhet az északnyugati, északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Pénteken reggelre a szélvédett helyeken köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, amelynek feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem várható. Az északi szél főként a Dunántúlon napközben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Szombaton reggelre foltokban köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, majd napközben kitisztul, naposra fordul az idő. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között valószínű, de ahol a köd csak lassan oszlik fel, néhány fokkal hidegebb lesz.

Vasárnap reggelre köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, amely néhol csak lassan oszlik föl, másutt kevés lesz a felhő. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de a tartósabban párás tájakon (nagyobb eséllyel északkeleten) több fokkal hidegebb lehet.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?