Átalakult a nagy agrárcég: ezt a változást a magyar termelők is érezni fogják

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience, a DowDuPonttól levált, június 3-tól önálló mezőgazdasági vállalat (NYSE: CTVA) bemutatta magyarországi tevékenységét. A Corteva Agriscience jelenleg is fejlesztés alatt álló szegedi kutatóállomásán a kukorica és napraforgó hibridek nemesítése mellett növényvédelmi kutatások is folynak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Corteva Agriscience magyarországi vállalatai 185 alkalmazottat foglalkoztatnak, ebből 26 fő a kutatás-fejlesztés területén dolgozik - írja közleményében a cég. A Corteva Agriscience magyarországi kutatási-fejlesztési kapacitása igen jelentős, a 2007-ben létesült kutatóállomáson a kukorica és napraforgó hibridek nemesítése mellett növényvédelmi kutatások is folynak, középpontban a gyomirtószerek fejlesztésével, de a kutatók rovar- és gombaölő megoldásokon is dolgoznak.

A szarvasi vetőmagüzemben a vetőmagok magyarországi alapanyagokból készülnek és a hazai termelőkkel több mint 15 ezer hektáron megtermelt hibridkukorica-vetőmagot dolgoznak fel. A teljes magyar vetőmagtermelés jelentős része Szarvason folyik, a vetőmagüzem kibocsátása évi 1,5 millió zsák. A vetőmagexport hagyományos felvevőpiacai Oroszország, Ukrajna, Bulgária, Ausztria, Lengyelország, Szlovákia.

Magyarországon a Corteva Agriscience rendelkezik az egyik legnagyobb létszámú szaktanácsadói hálózattal. A szaktanácsadók a személyes megbeszéléstől a szakmai előadásokon keresztül a web-alapú kommunikációig a legkülönbözőbb csatornákon keresztül tartják a kapcsolatot a magyar gazdákkal. A szaktanácsadás a növénytermesztés minden fázisára és a növényvédelem minden területére kiterjed, segítve a gazdákat abban, hogy a vetőmagban rejlő terméspotenciál minél nagyobb fokú kihasználásával érjenek el kiváló hozamokat, és világszínvonalú termékeket állítsanak elő.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?