Beindult a szezon: idén is megkezdte hódító útját az olasz csemegeszőlő

Beindult a szezon: idén is megkezdte hódító útját az olasz csemegeszőlő

agrarszektor.hu
Az olasz szőlő szezonja két héttel ezelőtt kezdődött a holland Zoutewelle nagykereskedőnél, az első Victoria és a Black Magic szőlőt Szicíliából kapták meg. A szezon jól indul, hiszen a chilei Red Globe szőlőtől eltekintve nem maradt tengerentúli termék a holland boltok polcain, ami azt jelenti, hogy az olasz szőlő egy üres piacra érkezett.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az árak a "get-go" (fogd és vidd csomagolás) miatt jól alakultak, körülbelül 4 € / kg-nál kezdődtek, mostanra azonban csaknem 3 € / kg-ra estek vissza - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az árak még valószínűleg esni fognak, de erre számítanak is az olaszok, hiszen egyre több piaci szereplő jelenik majd meg, és így a mennyiség is több lesz a piacon. 

A holland Zoutewelle nagykereskedő szerint a kereslet jónak mondható, a héten kezdett kissé csendesedni csak. Szerencsére jó az időjárás és a minőség is. Habár Olaszország szigorú koronavírus-ellenes intézkedéseket vezetett be, ennek hatása a szőlőnél még nem figyelhető meg. A kereskedő elmondta, a jövő héten a Red Magic szőlő is megtalálható lesz már, ez a fajta a Red Globe előfutára. Ezt követően pedig már az összes színvariáció elérhető lesz a piacon.

A hollandok egyébként általánosságban jobb szezonra számítanak, mint tavaly, és a szezon jól indult ebben az évben. A nagykereskedő tájékoztatása szerint körülbelül három héten belül megkapják az első szőlőt Pugliából, ekkor kezdődik majd el valójában a szezon. Emellett már az egyiptomiak is elkezdtek szállítani, és a hollandok számításai szerint mintegy tíz napon belül megérkeznek ezek a tételek is.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06