Örülhetnek a hollandok: lesz bőven körte idén az országban

Örülhetnek a hollandok: lesz bőven körte idén az országban

agrarszektor.hu
Termelői szervezetek becslései szerint 368 ezer tonnás körtetermés várható Hollandiában, ami az átlagosnál valamivel nagyobb mennyiséget jelent. A teljes termés háromnegyedét a Conference fajta teszi ki, idén 288 ezer tonnás termést várnak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A GroentenFruit Huis és a Holland Gyümölcstermelők Szövetsége (NFO, Nederlandse Fruittelers Organisatie) becslései szerint idén 368 ezer tonnás belföldi körtetermés várható, ami majdnem 8%-kal nagyobb a tavaly betakarított 340 ezer tonnás mennyiségnél - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A hollandiai körtetermő terület az idén 10131 hektár volt, ami csaknem megegyezik a tavalyi termőterülettel.

A holland körtetermesztésben a Conference fajta abszolút domináns, a teljes termés háromnegyedét teszi ki, idén 288 ezer tonnás termést várnak. Sokkal kisebb mennyiségben termesztik a Beurré Alexander Lucas és a Doyenné du Comice fajtákat, amelyekből 23 illetve 22 ezer tonnás termés valószínűsíthető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?