Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.10.08.) napon.
2022.10.08. szombat: A ködfoltok feloszlása után a fátyolfelhőzet mellett alapvetően sok napsütés várható csapadék nélkül. A délies szél napközben a Dél-Alföldön időnként megélénkülhet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 20, 22 fok között alakul, de elsősorban az Alföldön ennél magasabb értékek is előfordulhatnak. Késő estére általában 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.
Orvosmeteorológiai tájékoztató: Estig nem lesz fronthatás, majd az időjárás hidegfrontra érzékenyeket terheli meg. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
A következő napon várható időjárás
2022.10.09 vasárnap: Napközben a hidegfront széteső felhőzete elhagyja hazánkat, mögötte gomolyfelhők képződnek, emellett többórás napsütésre számíthatunk. Délnyugaton maradhatnak fátyolfelhők is. Csapadék nem valószínű, legfeljebb elvétve fordulhat elő kisebb eső, zápor. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, időnként erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.
Friss híreink:
Ezeket a méregdrága élelmiszereket veszi most sok magyar: tudhatnak valamit?
A fogyasztók élelmiszerekbe vetett bizalma fontos kérdéssé vált a mai társadalomban. Mivel az étkezés a mindennapi élet része, a fogyasztókat egyre jobban érdekli, hogy mit esznek. A legtöbb esetben az illat, az íz és a kinézet alapján elég könnyen fel tudják mérni az élelmiszerek minőségét, de bizonyos tulajdonságok nem érzékelhetők a fogyasztók számára, például növényvédőszer maradványok vagy génmódosított alapanyagok jelenléte. Ez az oka annak, hogy sokakban felmerül a kérdés: tényleg bio-e a bio?
Itt az újabb áremelés: durván drágul ez a húsféle a magyar henteseknél
Magyarországon a képzeletbeli dobogó felső fokán kétségtelenül a csirke és a sertés áll, ami a húsfogyasztásunkat illeti. Bár a vadgazdálkodás itthon is fontos, úgy tűnik, hogy a vadakat sokkal inkább csodálni szeretjük, mintsem megenni. Évente mintegy tízezer tonna hasznosítható vadhús keletkezik, viszont így is mindössze kétadagnyi vadból készült ételt eszünk meg fejenként 365 nap alatt. Nem kapható ugyan minden sarki kisboltban, de nem is kell érte hosszú-hosszú köröket futnunk, ráadásul a tápanyag-összetétele is kiváló. Az, hogy miért nem szerepel rendszeresen a családok étlapján, az az alábbi cikkünkből kiderül.
Hogyan védjük ki a természeti csapásokat? - Választ ad az Agrárszektor Konferencia
Évszázados aszály sújtotta idén a hazai mezőgazdasági területeket, amelyeken ezermilliárdos károkat szenvedtek el a termelők. A Portfolio Csoport november 30.-december 1-i kétnapos jubileumi siófoki Agrárszektor Konferenciája kiemelten foglalkozik azzal, hogy a gyorsuló ütemű klímaváltozás milyen hatást gyakorol a magyar agráriumra, a szélsőségekre hogyan készülhetnek fel a gazdálkodók, milyen lehetőségeik nyílhatnak az öntözésfejlesztésre és miként fordíthatnak nagyobb figyelmet a károkat tompító öngondoskodásra.