Esők hozzák el a lehűlést

Esők hozzák el a lehűlést

agrarszektor.hu
A jövő hét elején záporokkal, zivatarokkal érkezik a hőségnek véget vető frontrendszer, a szél helyenként élénk lehet, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfőn még késő délutánig kitart a túlnyomóan napos, fátyolfelhős, száraz idő, ezt követően azonban a Dunántúlon és a középső országrészben egyre nagyobb területen erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és záporok, zivatarok is kialakulhatnak, sőt néhol heves zivatar sem kizárt. Általában a déli, de a Dunántúlon a reggeli órákban az északias szelet is kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat a szél.

Keddtől érezhetünk változást

Kedden fátyolfelhők és az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett általában több órára kisüthet a nap.

A minimum 15 és 23, a csúcshőmérséklet 24 és 37 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon mérhetik a magasabb értékeket.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szerdán a fátyolfelhők és az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütésre lehet számítani. Több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős, zivatarban viharos lökések kísérik. A hajnali 11-19 fokról délutánra 22 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délkeleten lesz a melegebb idő.

Hajnalban már hideg lesz

Csütörtökön erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, majd a délutáni, esti órákban már kevesebb gomolyfelhőre lehet számítani, nyugat felől egyre hosszabb időre kisüt a nap. Szórványosan kialakulhat záporeső, zivatar, a nap során egyre inkább keleten.

Pénteken napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, de egy-egy zápor, zivatar nem kizárt. Néhol megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9-16 fok között alakul, a csúcsérték 24-29 fok között valószínű. Szombaton napos időre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. A légmozgás jobbára mérsékelt lesz, a hajnali 10-17 fokról 25 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?