Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.16. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.16. hétfő

agrarszektor.hu
A pára-, illetve ködfoltok feloszlását követően napos idő várható kevés fátyolfelhővel, északkeleten kevés gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.10.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.10.16.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.10.16.) napon.

2023.10.16. hétfő: A pára-, illetve ködfoltok feloszlását követően napos idő várható kevés fátyolfelhővel, északkeleten kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul. Késő estére 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hétfőn fronthatás már nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.10.17 kedd: Fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, majd délutántól északnyugat felől átmenetileg vastagabb felhők is érkeznek, azonban csapadék nem várható. Az északkeleti, a Dunántúlon a délkeleti szél többnyire mérsékelt lesz, csak a Fertő térségében lehetnek élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Friss híreink:

Nehéz helyzetben a magyar mezőgazdaság: ezek most a legnagyobb kihívások

Bár már évtizedek óta működnek, de az elmúlt időszak megváltozó szabályozási környezetében felértékelődött az agrár szaktanácsadó szervezetek szerepe - mondta az Agrárszektornak Vágner Ákos, az Alfa Agrárszaktanácsadó Iroda Kft. ügyvezetője. A szakember beszélt arról is, hogy hogyan pályázhatnak a gazdák az új Közös Agrárpolitikában a lehető legtöbb támogatásra, milyenek az eddigi tapasztalatok a fenntartható gazdálkodás tekintetében, de kifejtette azt is, mi várható a következő időszakban a magyar mezőgazdaságban.

Sokan hibáznak a vetőmagok tárolásakor: ezeket rengetegen elrontják

Ősz van, itt a saját magfogások ideje, de az kevés ha jókor és jó magot szedünk, azt jól is kell tárolni. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy csíraképességüket megőrizzék, tavasszal ideális arányban kikeljenek és jól induljon a termesztés.

Rengeteg magyar mond le ezekről a traktorokról: mi történik itt?

2023 szeptemberében a magyar gazdák 62,4 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 kilencedik hónapjához képest pedig 56,3 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka szeptemberben a John Deere volt, amelyből 38-at adtak el a hónapban, a második helyen a New Holland végzett, abból 16 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Solis, a negyedik a Claas, az ötödik pedig a nem csak mezőgazdasági gépeket gyártó Manitou volt az év kilencedik hónapjában.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezek a Zsolnay ritkaságok érnek súlyos milliókat: bármelyik magyar vitrinében ott lapulhat egy?

Ritkaságokkal könnyű kereskedni- mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Törő István. A Virág Judit Galéria ügyvezető igazgatójával a Zsolnay mitikus történetéről, a magyar porcelánháborúról, és arról is beszélgettünk, gyűjtői szempontból melyek a legendás magyar gyár legértékesebb darabjai. Nem árulunk zsákbamacskát, itt olyan darabokról van szó, amik pár millió forinttól egészen akár 30-40 millió forintba is kerülhetnek. Az átlag embereknek rossz hír azonban, hogy a legtöbb, Zsolnay gyár által gyártott porcelán értéke gyűjtői szempontból nulla, de ennek is megvan a maga oka. Ahogy annak is, hogy a Zsolnay aranykorának sikerét egyik másik porcelángyár sem tudta lemásolni a világon. Interjú

Hemzsegnek az ázsiai vendégmunkások idehaza: mutatjuk, mely régiókat árasztják el

Jelentős mértékben nőtt az elmúlt években a külföldi munkavállalók száma Magyarországon. 2022-ben az ukrán és szerb állampolgárok nélkül összesen 32 660 munkavállalási engedély került kiadásra - derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat elemzéséből.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?