Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.29. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.29. vasárnap

agrarszektor.hu
A köd és rétegfelhőzet fokozatosan felszakad, a látási viszonyok javulnak, azonban az Északi-középhegység tágabb térségében tartósan borult, párás maradhat az idő - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.10.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.10.29.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.10.29.) napon.

2023.10.29. vasárnap: A köd és rétegfelhőzet fokozatosan felszakad, a látási viszonyok javulnak, azonban az Északi-középhegység tágabb térségében tartósan borult, párás maradhat az idő. Másutt többnyire napos, fátyolfelhős idő várható. A borult tájakon elvétve szitálás előfordulhat. A délies szél nagy területen élénk, a Dunántúlon erős lesz, ott néhol viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16 és 23 fok között várható, de a tartósan borult területeken ennél több fokkal alacsonyabb értékeket is mérhetünk. Késő estére 10 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2023.10.30 hétfő: Többnyire napos idő várható kevés fátyolfelhő mellett, de nyugaton és az északi határvidéken lehetnek felhősebb körzetek és csupán arrafelé fordulhat elő kisebb eső, zápor. Nagy területen megélénkül a déli, délnyugati irányú szél, főként az Észak-Dunántúlon erős, viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 19 és 24 fok között várható, északkeleten ettől pár fokkal hűvösebb is lehet.

Friss híreink:

Vegyszer sem kell hozzá: így védekezne a gyomok ellen a nagy német gyártó

A sokak által főleg a gumiabroncsairól ismert Continental hozhat újdonságot a növényvédelem terén. A német gépalkatrészgyártó konszern a novemberi Agritechica szakkiállításon új, a gyomok ellen kifejlesztett vegyszermentes módszert mutat be: nagynyomású forró vízzel való gyomirtást.

Új növény jelenhet meg a magyar földeken: ez még a szárazságnak is ellenáll

A tavalyi aszály után sok helyen felmerült a kérdés, milyen szárazságnak ellenálló növények jelenhetnek meg a közeljövő növénytermesztésében. Ezek közé tartozhat a földimogyoró, amely a világ mezőgazdaságában fontos szerepet tölt be és úgy tűnik Magyarországon is ismét alternatíva lehet.

Lerántotta a leplet a szakember: ezen múlik a ponty ára karácsonykor

A hazai tógazdaságokban is elkezdődtek a lehalászások és a tavalyi aszályos év után idén egy jobb évet zárhatnak a haltermelők, pontos számokat decemberben közöl az ágazat, de úgy tűnik idén 15-20 százalékkal nagyobb lehet a haltermés a tavalyinál. A ponty tóparti ára idén 13-15 százalékkal csökkent az alacsonyabb takarmányozási költségeknek köszönhetően.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezért nem akarnak a magyar fiatalok szülni: sokkal megrázóbb a probléma, mint hittük

A kiszámíthatatlanság miatt sokkal nehezebb dolguk van a mai fiataloknak - mondta Labancz Dániel klinikai szakpszichológus, az UNICEF Magyarország szakértője a klímaváltozás következtében kialakuló klímaszorongás kapcsán. Az interjú során kitértünk a klímagyászra, annak feldolgozási folyamataira, valamint arra is, hogy miért a fiatalokat érinti leginkább ez a jelenség. Vajon Greta Thunberg klímaszorngónak számít? Lehet pozitív hatása a klímaszorongásnak? A fogalomról még mindig sokan nem hallottak, sokan szkeptikusak, ugyanakkor az UNICEF Magyarország tavalyi kutatása szerint mégis 10-ből 9 fiatal aggódik a bolygónk klímaváltozása miatt. A téma fontossága mellett az interjú apropója a november 9-én, a Pénzcentrum és Portfolio közös szervezésében megvalósuló GEN-Z FEST/ GREEN fesztivál, ahol a fenntarthatóságé lesz a főszerep.

Özönlenek a magyarok ezekbe a vidéki városokba: mi ütött beléjük, hova menekülnek?

Az október 23-ai hosszú hétvége beindítja a wellness-szezont. A szálláskereséskor leggyakrabban használt szűrők között szerepel a hotel, a wellness, az előlegfizetés nélkül foglalható, a teljes ellátás és a négycsillagos kategória is. Az őszi szünet még több foglalást hozhat a hazai szállásadóknak: többen utaznak és tovább maradnak. A Szallas.hu szakemberei 10-12 százalékos bevétel növekedést vetítenek előre az utolsó negyedévre a hazai turizmusban a belföldi utazók által. Tehát idén már szép számokat produkált az ágazat, a nehezebb gazdasági körülények ellenére is. Mire számítanak a szektorban a Magyar Turisztikai Ügynökség szakemeberei? Melyek ősszel a legkedveltebb úti célok a magyarok körében? Ennek is utána jártunk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Mit tudnak a legújabb kalászos fajták? (x)

Napjainkban a kalászos termesztés kapcsán leggyakrabban elhangzó kulcsszavak: a stressztűrés, a stabilitás, a prémium minőség, a magasabb szintű betegség-ellenállóság és a technológiai rugalmasság.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?