Fontos lépések történtek a biológiai növényvédelem kutatásában

Fontos lépések történtek a biológiai növényvédelem kutatásában

agrarszektor.hu
Tovább szélesíti együttműködésének alapjait a Beijing University of Agriculture és a Debreceni Egyetem. A biológiai növényvédelem terén már több mint két évtizede dolgozik együtt a két intézmény, a közös kutatási és oktatási tevékenységet hamarosan további tudományterületekre is kiterjesztik. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írták alá a két egyetem vezetői Debrecenben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A debreceni agrárkutatók és a Beijing University of Agriculture (BUA) szakemberei már 1998 óta együttműködnek kétoldalú tudományos és technológiai (TéT) pályázat keretében. Kutatásuk középpontjában a fás növények biológiai növényvédelme áll, aminek modellnövénye a szelídgesztenye, de kiterjeszthető a gyümölcsök mellett erdészeti növényekre is - írja közleményében a Debreceni Egyetem. Az e téren végzett, idén decemberben véget érő közös munka folytatásaként a két intézmény az együttműködési terület kiszélesítéséről állapodott meg, az erről szóló szándéknyilatkozatot Szilvássy Zoltán rektor és Zhao Feng, a BUA Egyetemi Tanácsának elnöke írta alá november 9-én.

A két egyetem vezetői, valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar szakemberei áttekintették a két ország mezőgazdasága előtt álló kihívásokat, az azok megoldását célzó kutatási irányokat, tudományos törekvéseket, valamint az együttműködés lehetséges pontjait. A megbeszélésen megállapították, hogy a debreceni agrárkar komplex kutatási tevékenysége révén közös programok indulhatnak a növénytermesztés, a kertészet, az állattenyésztés, a precíziós mezőgazdaság, az élelmiszertudomány és -technológia, valamint a környezettudomány terén. A kínai egyetem képviselői nagy érdeklődést mutattak mindemellett a Debreceni Egyetem orvostudományi kutatásai, illetve egészségipari törekvései iránt is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02