Hatalmas eső és hó jöhet itthon: térképen mutatjuk, hol, lesz a legdurvább

Hatalmas eső és hó jöhet itthon: térképen mutatjuk, hol, lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Több hullámban érkezik csapadék a következő napokban, a Dunántúl északi-északnyugati részén 40-50 milliméter is összejöhet. Ez azt jelenti, hogy egy havi csapadék hullhat vasárnapig északnyugaton. Karácsonykor már kevesebb csapadékra, tavasziasan enyhe időre készülhetünk.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Pia névre keresztelt viharciklon frontjai vasárnapig változékony, gyakran csapadékos időt hoznak, emellett a szél is gyakran lesz erős, viharos - írja az Időkép. Egy melegfront felhőzetéből pénteken napközben inkább csak elszórt záporok, graupelzáporok, főként a hegyekben hózáporok fordulhatnak elő. Azonban Péntek estétől vasárnap hajnalig nyugat, északnyugat felől több hullámban érkezik a csapadék. Ez majd vegyesen lesz eső, havas eső, észak-északkelet felé haladva pedig növekszik a havazás esélye, szombaton egy napra akár többfelé is kifehéredhet a táj az ország északkeleti felén.

A legkevesebb csapadék összességében délnyugaton várható, ugyanakkor nagyjából a Balassagyarmat-Siófok-Szombathely által határolt tájakon 30-40, főként északnyugaton 40-50 milliméter hullhat vasárnapig. Azaz nagyjából tíz nap elteltével ismét lesznek olyan területei az országnak - ezúttal tehát északnyugaton -, ahol egy-két nap leforgása alatt a decemberi havi átlag is összejöhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?