Brutális méretű áfonyát találtak Ausztráliában: ki látott már ilyet?

Brutális méretű áfonyát találtak Ausztráliában: ki látott már ilyet?

agrarszektor.hu
Egy ausztráliai farm megdöntötte a világ legnagyobb áfonyájának rekordját. Az általuk termesztett bogyó elérte ugyanis egy pingponlabda méretével.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ausztráliában találták meg a világ legnagyobb áfonyáját. A novemberben szedett és azóta a fagyasztóban tárolt áfonya eredetileg majdnem 4 centiméter széles és 20,4 gramm tömegű volt, ami körülbelül tízszerese egy átlagos áfonyának - írta meg a 24.hu a BBC értesülései alapján. Mint írták, a címet korábban egy Nyugat-Ausztráliában termesztett, 16,2 grammos bogyó viselte. Az új példány egy új fajtától származik, amelyet a Costa Group fejlesztett ki, hogy megfeleljen a nagyobb bogyók iránti fogyasztói igényeknek.

Brad Hocking, a cég munkatársa szerint az eterna fajta következetesen hatalmas gyümölcsöt terem, de a közelmúltban a rossz körülmények miatt az Új-Dél-Wales északi részén, Corindiban található farmjukon nem volt túl bőséges a termés. A csapat megdöbbent, amikor megtalált néhány gigantikus áfonyát. Hocking szerint a rekorder gyümölcs hatalmas volt, de azon a reggelen szedhettek volna további potenciális csúcsdöntő darabokat.

A bogyót 12 hét elteltével a héten a Guinness World Records a valaha dokumentált legnehezebb áfonyának minősítette. Hogy a gyümölcsnek milyen íze van, azt Hocking nem tudja megmondani, mivel úgy döntöttek, nem fogyasztják el. A csapat egyelőre nem döntött, hogy mi legyen a sorsa. Felmerült, hogy gyantában konzerválják, majd kiállítsák.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?