Döntöttek a tilalomról Magyarországon: ez várható május 18-tól

Döntöttek a tilalomról Magyarországon: ez várható május 18-tól

agrarszektor.hu
Az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak és a hatalmas esőzésnek köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyetértésben, 2024. május 18-tól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun vármegyében. A hatósági döntés eredményeképpen egyetlen vármegyében sem lesz érvényben tűzgyújtási tilalom az országban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A lehullott csapadék elérte az erdő avarszintjét, valamint átnedvesítette az 1 és 10 órás holt biomasszát is, melyek hatására csökkent a tűzkockázat. A Tűz Időjárási Index ugyancsak alátámasztja, hogy az éghető könnyű biomassza olyannyira átnedvesedett, hogy az már tűzveszélyt nem okoz. Az előrejelzés alapján a következő napokban is borult, hűvös idő várható, esetenként záporokkal. A csapadék és az alacsony hőmérséklet növeli a levegő relatív nedvességét, így közvetetten a holt biomassza nedvességét is - írja a Nébih.

A Nébih - a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyetértésével - május 18-tól Bács-Kiskun vármegye területén is megszünteti a korábban elrendelt tűzgyújtási tilalmat, azaz jelen állás szerint nem lesz érvényben tűzgyújtási tilalom az országban. A hatóság figyelmezteti a lakosságot, hogy a tűzgyújtási tilalom visszavonását követően az erdőterületen továbbra is csak szélcsendes időben, a kijelölt és kiépített tűzrakó helyeken rakhatnak tüzet. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, annak biztonságos oltásáról minden esetben kötelező gondoskodni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 29. 16:01