Lecsapott a vihar: óriási özönvíz tarolta le Magyarországot

Lecsapott a vihar: óriási özönvíz tarolta le Magyarországot

agrarszektor.hu
Peremfelhők, intenzív villámlás és felhőszakadás kísérte többfelé a zivatarok útját kedden Magyarországon. Ráadásul Mezőszentgyörgy határában gustnadoval csapott le a vihar. A gustnado egy olyan forgószél, ami a vihar kifutófrontja mentén, a jelentősen eltérő széliránynak és szélsebességnek köszönhetően jön létre. Ellentétben a tornádóval az örvénylés ilyenkor nem a felhőalap irányából, hanem a talaj felől indul. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Nem volt unalmas a keddi nap időjárása. Délután megérkezett dél-délnyugat felől egy nagy kiterjedésű zivatarrendszer, mely a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén is többfelé okozott hevesebb viharokat. A látványos felhőzet mellé - mely sokfelé peremfelhő volt - intenzív villámlás is társult, és több helyen felhőszakadás is kísérte a zivatarokat, de helyenként apróbb szemű jég is potyogott az égből - írja az Időkép. Pécsett 107 km/órás széllökéssel érkezett késő délután az a zivatarrendszer dél felől az országba, amely Mezőszentgyörgy térségében egy viszonylag ritka időjárási jelenséget is erdeményezett: gustnado alakult ki.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?