Bármikor kitörhet a vihar Magyarországon: mutatjuk, hol csaphat le jégeső is

Bármikor kitörhet a vihar Magyarországon: mutatjuk, hol csaphat le jégeső is

agrarszektor.hu
A fél országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a HungaroMet zivatar kialakulásának veszélye miatt szerdára. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat, ugyanakkor a viharokat a lassú áthelyeződés miatt felhőszakadás fogja leginkább jellemezni. Szerdán a záporok-zivatarok a Duna vonalától keletre lesznek jellemzőke, a Dunántúl nagy részén és a középső országrészben a napsütés lesz túlsúlyban.      Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A HungaroMet szerdára elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Pest, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre. Mint írják, a déli óráktól estig, késő estig szórványosan zivatarok alakulhatnak elsősorban a Dunától keletre, részben kb. a Duna vonalában. Északkeleten, illetve a Tiszántúlon néhol felhőszakadás-szerű csapadékintenzitással lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék is (20-30 mm) hullhat. Zivatarok környezetében helyenként viharos széllökés (55-65 km/h) előfordulhat, nagyobb eséllyel a terület északkeleti harmadában (Borsod, Szabolcs, Hajdu megye) délután.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?