Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.09. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.09. vasárnap

agrarszektor.hu
A felhős tájakon is szakadozik, csökken a felhőzet, a napsütést időszakosan fátyolfelhők szűrhetik - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.06.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.06.09.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.06.09.) napon.

2024.06.09. vasárnap: A felhős tájakon is szakadozik, csökken a felhőzet, a napsütést időszakosan fátyolfelhők szűrhetik. Délelőttre az északkeleti, keleti tájakon is megszűnik a csapadék, majd átmeneti szünetet követően a délután során az északnyugati tájakra újból záporok, akár heves zivatarok érkezhetnek. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében viszont erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű.
Késő estére 20 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Vasárnap a magasban átmenetileg hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért azoknál, akik érzékenyek az időjárás változásokra, azok hidegfront jellegű hatásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése.

A következő napon várható időjárás

2024.06.10 hétfő: Erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell számítani többfelé, akár több hullámban záporral, zivatarral. Az intenzívebb cellákat helyenként felhőszakadás, jégeső is kísérheti. A déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. Délutánra általában 27 és 32 fok közé melegszik fel a levegő, de az északnyugati, északi tájakon ennél hűvösebb lehet az idő.

Friss híreink:

Itt az új sajt, ami letarolhatja a boltokat? Nem is hinnéd, miből készül

Nagy dobásra készül a NewMoo, Ltd. nevű élelmiszer-technológiai start-up, amely az állatjólétet szem előtt tartva, növényi molekuláris gazdálkodással (PMF) fogja előállítani a sajtkészítéshez szükséges kazeinfehérjéket. Mint ismeretes, a kazein a tejfehérjék mintegy 80%-át teszi ki, ezért az így előállított termék lehetővé teszi a sajtkészítők számára, hogy költséghatékony, állatmentes és fenntartható módon ugyanolyan valódi sajtélményt nyújtsanak, mint a hagyományos tejből készül sajtok.

Végzetes hiba: ezt rontják el a legtöbben a szobanövények gondozásakor

A legfőbb beltéri kártevők a levéltetvek, liszteskék, pajzstetvek és atkák. A kártevő rovarok általában magán a szobanövényen keresztül kerülnek be otthonainkba, vagy más, kertből származó anyagokkal, tárgyakkal együtt visszük be őket, de az ablakokon, ajtókon keresztül is bejöhetenek, könnyen megtalálva az utat a szobanövényekhez.

Meglepően jól bírták a strapát a gépes cégek

A 2023-as év óriási változásokat hozott a magyar mezőgazdasági gépforgalmazásban, ugyanis kifutottak a gépbeszerzési támogató pályázati felhívások, ezzel együtt pedig a gépvásárlási kedv is jelentősen megcsappant. És bár a gépgyártók, gépforgalmazók tavaly a megelőző évekhez képest szerényebb eredményeket érhettek el, azért messze nincsenek olyan durván mínuszban, mint a tejfeldolgozók, vagy a vágóhidak.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Felejtsd el a horvát Adriát: ez a tengerpart lesz a magyarok kedvence 2024-ben

Tavaly rengetegen cikkeztek róla, hogy az euró bevezetése miatt, nagyon megdrágult a horvátországi nyaralás, egyes források szerint 25-35 százalékkal is többet kellett fizetni a szállásért vagy éppen az éttermi étkezésért. Éppen ezért sokan elfordultak déli szomszádainktól és még ocsóbb alternatívát kerestek az Adriai-tenget partján. Így jött a képbe Montenegró, egyes felmérések szerint a repülőjegy-keresések aránya 74 százalékkal nőtt tavalyihoz képest. Minden jel arra utal, hogy egyre több magyar turtista keresi fel az országot 2024 nyarán, azzal azonban számolniuk kell, hogy nem pont ugyanazt kapják, mint Horvátországban.

Itt a lista: ennyibe kerül egy menüsor az ország legjobb vidéki éttermeiben

Az elmúlt évek történéseinek igazán nagy vesztesei a vendéglátóhelyek voltak, nem csoda, hogy sorra zártak be a vidéki éttermek is. A legfrissebb adatokból láthatjuk, hogy a járványhelyzet, energiaáremelés és egyéb gazdasági történések előtt 2019-ben még 51 329 vendéglátóhely üzemelt Magyarországon, ez a szám 2023 decemberére már 6425-el kevesebb, 44 904 volt. Hol van a legkevesebb vendéglátóegység az országban? Hol van a legtöbb? Mik most a legjobb vidéki éttermek? Illetve, mennyiért fogyaszthatunk el egy ebédet a top 5 legjobb vidéki étteremben? Ennek jártunk utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Mit tudnak a legújabb kalászos fajták? (x)

Napjainkban a kalászos termesztés kapcsán leggyakrabban elhangzó kulcsszavak: a stressztűrés, a stabilitás, a prémium minőség, a magasabb szintű betegség-ellenállóság és a technológiai rugalmasság.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?