Veszélyes időjárás jön ma: mutatjuk, melyik megyékben lesz a legdurvább

Veszélyes időjárás jön ma: mutatjuk, melyik megyékben lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
A legfrissebb előrejelzés szerint csütörtökön is marad a forró, napsütéses idő Magyarországon. Az ország középső és déli területein ezért első-, illetve másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a magas napközbeni középhőmérséklet miatt, az északi tájakon azonban megszűntek a riasztások. A nap során csapadék nem várható.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A csütörtöki napon túlnyomóan napos idő várható, kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is van az ország felett, csapadék viszont nem lesz. Az egyre nagyobb területen északira, északkeletire forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik - olvasható a HungaroMet Zrt. oldalán. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-36 Celsius-fok között alakul, az északkeleti és északnyugati tájakon lehetnek a 30 Celsius-fok alatti értékek. Késő estére 20-28 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet. Az éjszaka során jobbára fátyolfelhős lesz az ég, de a középső tájakon átmenetileg meg is vastagodhat a felhőzet. Csapadék nem lesz, viszont a keleties szél helyenként élénk maradhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13-22 Celsius-fok között várható.

A HungaroMet előrejelzésében azt is megírta, hogy a mai nap során egy gyenge hidegfront hatására minimálisan mérséklődik a meleg, az északnyugati és északkeleti megyékben 25 Celsius-fok alatt marad a napi középhőmérséklet, másutt jellemzően 25 Celsius-fok körül vagy afelett, ezen belül a déli tájakon 27 Celsius-fok környékén alakul. Éppen ezért Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Tolna vármegyékre másodfokú, míg Békés, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy, Veszprém és Zala vármegyékre elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Forrás: HungaroMet Zrt.Forrás: HungaroMet Zrt.
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 29. 16:01