Ismét sivatagi por érkezik Magyarországra: erre jó lesz felkészülni

Ismét sivatagi por érkezik Magyarországra: erre jó lesz felkészülni

agrarszektor.hu
Ismét sivatagi por szűrheti a napsütést: a következő hidegfront érkezése előtt még egy kis szaharai homok ért az ország fölé. Ezt a sivatagi port egyébként az a ciklon hozza, amely a következő napokban tapasztalható hidegfrontért lesz felelős.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Újabb adag szaharai por érkezik vasárnap hazánk fölé, emiatt sok helyen sivatagi hangulatot hozhat majd a naplemente. Ezt egyébként éppen az a ciklon szippantotta fel, melynek hidegfrontja hazánkat is el fogja érni - írta meg az Időkép.hu. Ilyen esetekben egyébként gyakran nagy kiterjedésű cirruszernyők jönnek létre, melyek szűrik, gátolják a napsütést, sokszor olyan érzése van a távolba meredő embernek, mintha kissé homályos lenne az ég, a horizont. Ennek ellenére igen forró lesz a hét utolsó napja, 32-37 fokos csúcshőmérsékletekre, igazi strandidőre készülhetünk, az említett por miatt sok helyen szűrt napfénnyel.

Utoljára nem is olyan régen, bő másfél héttel ezelőtt volt olyan sok sivatagi por az ország felett, hogy fél órával napnyugta előtt már eltűnt a Nap a horizonthoz közeli poros légrétegben. Akkor egyébként a hidegfronttal járó zivatarok több felé is saras esőt hoztak az országba.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?