Óriási vihar jöhet kedden Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Óriási vihar jöhet kedden Magyarországon: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Július 2-án általában felhős idővel indul a nap, majd északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, de keleten tovább maradhat felhősebb az idő. A nap során a Salgótarján-Szeged vonalon alakulhat ki zápor, zivatar. A HungaroMet Zrt. a zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ország középrő és keleti részére.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Jellemzően felhős idővel indul a nap, majd északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, de keleten tovább maradhat felhősebb az idő - olvasható a met.hu oldalán. Mint írták, kedden délelőtt a déli és keleti megyékben lehet csapadék, később nagyjából a Salgótarján-Szeged vonal szélesebb környezetében alakulhat ki eső, zápor, zivatar. A Dunántúlon és az északkeleti megyékben megerősödik az északi, északnyugati szél, átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 Celsius-fok között várható. Késő estére 17 és 22 Celsius-fok közé hűl le a levegő.

Reggel, kora délelőtt kis eséllyel délen és északkeleten megdörrenhet az ég. A déli, délutáni órákban a záporok mellett néhol zivatarok, leginkább egy összeáramlási zóna mentén hozzávetőlegesen a Salgótarján-Szeged vonal szélesebb sávjában, illetve délkeleten fordulhatnak elő. A cellákhoz intenzív csapadékhullás (~15-25 mm, az összeáramlási zónában az egymást követő cellákból ennél több is), szélerősödés, kis eséllyel apró szemű jég társulhat. A HungaroMet Zrt. a zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre.

Forrás: HungaroMet Zrt.Forrás: HungaroMet Zrt.

Éjszakára a keleti tájakon is csökken a felhőzet, de kisebb körzetekben maradhatnak erősen felhős részek is. Másutt kevés felhő ígérkezik. Az éjszaka első felében keleten még előfordulhat kisebb eső, zápor, később számottevő csapadék már nem valószínű. Az északi, északnyugati szelet főleg a Tiszántúlon kísérik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 13 és 18 Celsius-fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Mit tudnak a legújabb kalászos fajták? (x)

Napjainkban a kalászos termesztés kapcsán leggyakrabban elhangzó kulcsszavak: a stressztűrés, a stabilitás, a prémium minőség, a magasabb szintű betegség-ellenállóság és a technológiai rugalmasság.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 4. 06:03