Váratlanul beütött a fagy Magyarországon: ezt nem láttuk jönni júliusban

Váratlanul beütött a fagy Magyarországon: ezt nem láttuk jönni júliusban

agrarszektor.hu
Péntek reggelre fagypont alá hűlt a levegő az ország északi részében: a Bükk-fensíkon, 755 méteres magasságban ugyanis -0,1 Celsius-fokot mértek a műszerek július 5-én.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Igen hűvösek voltak a reggelek az elmúlt napokban, annak ellenére különösen, hogy már júliust mutat a naptár. Reggelente így nemcsak a hosszúnadrágok kerülhettek ismét elő, hanem a vékonyabb kardigánokra is szükség volt munkába menet - írta meg az Időkép.hu. Péntek reggelre sok helyen súllyedt 10 Celsius-fok alá a hőmérséklet, ám volt olyan pont is az országban, ahol még fagyott is.

A Bükk-fennsíkon, 755 méter magasságban, egy a karszthegységekben jellemző kis kiterjedésű mélyedésben, úgynevezett töbörben 0 fok alá hűlt a levegő. Itt található ugyanis a MeteoPont mérőállomása, amely ma reggel 5 körül -0,1 Celsius-fokos hőmérsékletet regisztrált.

A meteorológusok szerint az ország felett hullámzó hidegfrontnak a nap során búcsút lehet inteni. A következő napokban ugyanis újra támadásba lendül a meleg és érkezik a következő hőhullám.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. július 8. 17:02