Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.06. szombat

agrarszektor.hu2024. július 6. 07:45

Fátyolfelhős, napos idő várható, az ország északi, északnyugati felén vastagabb fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.07.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.07.06.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.07.06.) napon.

2024.07.06. szombat: Fátyolfelhős, napos idő várható, az ország északi, északnyugati felén vastagabb fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést. Csapadék nem lesz. A megélénkülő déli, délkeleti szelet többfelé kísérik erős széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 34 fok között várható.
Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár front nincs felettünk, több fokos melegedésre számíthatunk, emiatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás léphet fel, nőhet a reakcióidő.

A következő napon várható időjárás

2024.07.07 vasárnap: Napos időben lesz részünk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő várható, de északnyugaton, északon néhol kialakulhat zápor, zivatar. Több helyütt megélénkül a déli, délnyugati szél. Délután 30, 36 fokot mérhetnek.

Friss híreink:

Pluszköltség a termelőknek: gombabetegségek támadták meg a szőlőket

A sok csapadék és a meleg időjárás együttesen kedvez a gombabetegségeknek, ezért nem véletlen, hogy a szőlőkben is fokozottan jelentek meg a peronoszpóra és a lisztharmat jelei. A fertőzés terjedését egyelőre kordában tudják tartani az ültetvényeken, de több odafigyelés, és költségesebb, gyakoribb növényvédelmi beavatkozás kell az állomány jó állapotban tartásához.

Új őrület hódít a magyarok körében: egyre több gazda keresi ezeket gépeket

Az elmúlt években egyre nagyobb és nagyobb teret nyertek a pilóta nélküli légi járművek, vagyis a drónok mezőgazdaságban, különös tekintettel a növényvédelem területére. Ebből kifolyólag folyamatosan növekvő figyelem övezi ezeknek a gépeknek a fejlődését, ahogy azt is, hogyan változik és bővül a drónokkal elvégezhető feladatok köre az ágazatban, a monitoringtól és a permetezéstől kezdve az állatok terelésén át az erdősítésig akár. De hol is tart Magyarországon ez a folyamat most? Melyek a legnagyobb kihívások a drónok mezőgazdasági felhasználása során? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a szakértőt.

Ötödével esett a csirke ára, eltűnik a termelők előnye

Nőtt a vágás, javult a külkereskedelmi mérleg a hazai baromfiágazatban, de jelentősen estek a termelői árak, vagyis úgy tűnik az olcsóbb takarmányból és energiából, valamint a sokáig még elfogadható szinten maradó termelői árakból fakadó különbség előnye eltűnni látszik az ágazatból. A szektor ráadásul továbbra is szenved a madárinfluenza kockázataitól és a beáramló importtól. Globálisan egyelőre nyugodt a helyzet, de a járvány és egy esetleges, Kínával folytatott kereskedelmi háború nagyon komoly felfordulást hozhat a piacon.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Vigyázz, hol nyaralsz! Itt lopják meg a legtöbb embert a Balatonnál: térképen a rettenetes valóság

A rendőrségi statisztikák szerint messze a Siófoki járásban történik a legtöbb lopás a Balatonnál. A 100 ezer főre vetített esetek száma megközelíti a budapesti átlagot, ha az elmúlt egy évet vizsgáljuk. A gépkocsi feltörések tekintetében is ez a járás vezet. Összességében elmondható, hogy a bűncselekmények a felkapottabb déli parton gyakoribbak, ráadásul, ha nyaral az ember, akkor kevésbé elővigyázatos - ezt használják ki a bűnözők. Összeszedtük mire kell figyelni, hogy ne váljunk áldozattá: a legfontosabb, hogy a strandon a törölköző nem értékmegőrző!

Egy düledező alföldi tanya új élete: Szolnokot elhagyva, pár milliós vályogházból varázsoltak csodát

Sokunkban van előítélet, hogy a tanya egy patkány rágta dohos fészek, de nincs ez így! Ha van egy budapesti panelod, annak az árából egy tanyát kacsalábon forgóvá tudsz varázsolni – mesélte a HelloVidéknek Tokaji Sándor, aki párjával, Anikóval Tiszakécske külterületén, a Sárhalom dűlőben talált rá új otthonára. Pár év alatt szépen beletanultak nemcsak a vályogvetésbe, de az állattartásba is, sikerült kialakítaniuk egy kisebb tanyaközösséget. Szinte az első pillanatban elindítotték saját YouTube-csatornájukat is: Harmónia Tanya - városból a tanyára…  

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,