Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.07. vasárnap

agrarszektor.hu2024. július 7. 07:45

Napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.07.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.07.07.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.07.07.) napon.

2024.07.07. vasárnap: Napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Délutántól néhol zápor előfordulhat, az északnyugati határnál zivatar is lehet. Az általában déli, délnyugati irányú szél időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 36 fok között várható, az északnyugati határ közelében kicsit hűvösebb lehet az idő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg jellegű fronthatással számolhatunk, egyre nagyobb területre tér vissza a hőség. Többek között fejfájás, fáradékonyság, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás léphet fel, nőhet a reakcióidő.

A következő napon várható időjárás

2024.07.08 hétfő: Napos időre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő lesz, de főleg hazánk északi, északkeleti területein néhol előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkül az északi, északkeleti szél. Délutánra 29, 37 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Ezért nem virágoznak a növények a kertedben: ezt a hibát sokan elkövetik

Amikor növényt vásárolunk, sok esetben első számú szempont a virágok díszítő értéke. Azonban előfordulnak olyan esetek, amikor a növény egyáltalán nem, vagy nem úgy virágzik mint az előző években. A virágzás elmaradásának több tényezői is lehetnek. Nézzük meg ezeket a tényezőket és tudjuk meg mit tegyünk, hogy növényeink virágban pompázhassanak.

Pluszköltség a termelőknek: gombabetegségek támadták meg a szőlőket

A sok csapadék és a meleg időjárás együttesen kedvez a gombabetegségeknek, ezért nem véletlen, hogy a szőlőkben is fokozottan jelentek meg a peronoszpóra és a lisztharmat jelei. A fertőzés terjedését egyelőre kordában tudják tartani az ültetvényeken, de több odafigyelés, és költségesebb, gyakoribb növényvédelmi beavatkozás kell az állomány jó állapotban tartásához.

Új őrület hódít a magyarok körében: egyre több gazda keresi ezeket gépeket

Az elmúlt években egyre nagyobb és nagyobb teret nyertek a pilóta nélküli légi járművek, vagyis a drónok mezőgazdaságban, különös tekintettel a növényvédelem területére. Ebből kifolyólag folyamatosan növekvő figyelem övezi ezeknek a gépeknek a fejlődését, ahogy azt is, hogyan változik és bővül a drónokkal elvégezhető feladatok köre az ágazatban, a monitoringtól és a permetezéstől kezdve az állatok terelésén át az erdősítésig akár. De hol is tart Magyarországon ez a folyamat most? Melyek a legnagyobb kihívások a drónok mezőgazdasági felhasználása során? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a szakértőt.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezek a magyarok sláger úti céljai 2024-ben: olcsóbb lehet, mint egy mediterrán nyaralás?

A turizmus óriási bevételi lehetőséget jelent: erre egyre több ország épít, mint lehetséges alternatíva gazdasági diverzifikációjuk érdekében. A korábban főként szénhidrogének eladására épülő nemzet milliárdokat fektet új szállodakomplexumokba, turisztikai látványosságokba, nem csak Dubaiban látunk csodákat, de a többi Öböl-menti ország is nyit a nyugati turisták felé. Bahrein az új pénzügyi központ, Katar kulturális központ, Omán pedig a biztonságos terrorizmusmentes országokként próbálja újradefiniálni magát. Megnéztük, vajon mikor érdemes ellátogatni ezekbe az országokba, és vajon olcsóbban kijön-e mint egy olaszországi vagy spanyolországi nyaralás.

Különös hobbi hódít a magyarok körében: valósággal özönlenek ezekre a helyekre

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Magyarországon a lőterek a kikapcsolódni vágyók számára. Az elmúlt években több vidéki hely is korszerüsítésen esett át, sőt új sportkomplexumok kerültek kialakításra. A legtöbb helyen lehetőség van fegyverkezelés oktatására úgy a vadászok, mint a nem vadászók számára is egyaránt. A Magyar Sportlövők Szövetsége a HelloVidék megkeresésére elmondta, hogy az elmúlt évek sportsikereinek köszönhetően egyre többen keresik fel ezeket a helyeket.

Címkék:
agrárium, időjárás, agrárszektor, előrejelzés, meteorológia, omsz, agrometeorológia, idő, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,