2024. július 28. vasárnap Szabolcs
Döbbenetes rekordok dőlhetnek meg itthon: erről mindenkinek tudnia kell

Döbbenetes rekordok dőlhetnek meg itthon: erről mindenkinek tudnia kell

agrarszektor.hu
Fokozódik a hőség, csütörtökön, pénteken és szombaton az Alföld középső és déli-délkeleti tájain a csúcshőmérséklet a 40 fokot is elérheti, szombaton néhol akár meg is haladhatja. Ez azt jelenti, hogy a következő három napra (július 11., 12. és 13.) vonatkozó eddigi napi melegrekord könnyedén a múlté lehet, új rekordok születhetnek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A csütörtöki napra vonatkozóan az eddigi rekordot egy 1922-es mérés tartja, akkor július 11-én Szerepen 38,5 fokig melegedett a levegő, míg július 12-én szintén 1922-ben volt eddig a legmelegebb: ezen a napon Egerben és Szerepen egyaránt 38,9 fokot mértek. A július 13-ra vonatkozó napi melegrekord pedig 1991-ből származik, ekkor Tokajban 38,2 fokig emelkedett a hőmérséklet - írja az IdőképHungaromet Zrt. adatai alapján.

EZ IS ÉRDEKELHET

Nemcsak az országos, hanem a fővárosi rekordok is megdőlhetnek az elkövetkező 3 napban, az eddigi csúcstartók sorrendben: 37,2; 36,9 és 37,5 fok. Az éjszakák is kifejezetten melegek lesznek, a legtöbb helyen 20 fok fölött maradnak a mnimumok, sőt főként szombat hajnalban lesznek olyan tájak, ahol nem csökken majd 25 fok alá a hőmérséklet. Így a legmagasabb napi minimumhőmérséklet is jó eséllyel megdőlhet a hét hátralévő részében.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?