2024. augusztus 4. vasárnap Domonkos, Dominika
102 éve nem történt olyan az időjárással itthon, mint most csütörtökön

102 éve nem történt olyan az időjárással itthon, mint most csütörtökön

agrarszektor.hu
Ismét megdőlt az országos melegrekord: a csütörtöki meleg bőven túlszárnyalta a több mint 100 évvel ezelőttit. Ezzel együtt új fővárosi rekord is született, amely egy több mint 50 évvel ezelőtti csúcshőmérsékletet taszított le a trónjáról.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

1922 óta tartja a 38,5 fokos rekordot az időjárás, de a jelenlegi hőhullám könnyedén felülírta, a rekord borítékolható volt július 11-ére - írta meg az Időkép.hu. Előzetes adatok alapján a csütörtöki napi melegrekord kereken 40 Celsius-fok volt, amit Kelebián mért a HungaroMet Zrt. Ezzel a 2024-es nyár már felül is múlta a tavalyi nyarat: akkor augusztusban mutatta Dévaványán a legmagasabb értéket a hőmérő, 39,5 fokot.

Ezzel együtt új fővárosi rekord született, Újpesten 38,5 Celsius-fokig forrósodott fel a levegő. Az eddigi rekordot a kamaraerdei 37,5 Celsius-fokos, 1968-as mérés tartotta.

A folytatás se lesz rózsásabb

Ez azonban még mindig tud hová fokozódni. Az Időkép.hu előrejelzése szerint pénteken és szombaton a Dél-Alföldön egy-két helyen a 40 Celsius-fokot is túlszárnyalhatja a hőmérséklet, amely elérheti akár a 41 Celsius-fokot is. A 2007-ben mért 41,9 Celsius-fokos abszolút melegrekord egyelőre még nincs veszélyben. A forróság tovább fokozódásának ugyanis egy vasárnap érkező gyenge hidegfront vet gátat, de ebből sajnos alig lehet majd érezni valamit.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?