Jön a vihar: ezekben a megyékben bármikor lecsaphat jégeső is

Jön a vihar: ezekben a megyékben bármikor lecsaphat jégeső is

agrarszektor.hu
Figyelmeztetést adtak ki vasárnapra Magyarországra zivatar veszélye miatt több keleti, valamint észak- és délkeleti megyére is, emellett több térségben szintén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás kialakulása miatt. A tájékoztatás szerint szélerősödésre, jégesőre és nagy mennyiségű, 25-30 mm-t meghaladó csapadékra is lehet számítani az érintett területeken vasárnap.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A HungaroMet tájékoztatása szerint vasárnap délután az ország északkeleti harmadában számíthatunk helyenként zivatarok előfordulására szélerősödés (50-65 km/h) kíséretében, egy-egy helyen lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadékkal, esetleg felhőszakadással (> 20-25 mm). Mindezek miatt vasárnapra több keleti, valamint észak- és délkeleti megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar veszélye miatt. E szerint ezeken a részeken esődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Emellett szintén elsőfokú figyelmeztetést adtak ki több térségre is Magyarországon felhőszakadás veszélye miatt. Mint írják, ezeken a helyeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?