Kiadták a figyelmeztetést: csak ez az 5 megye úszhatja meg ma a hőséget

Kiadták a figyelmeztetést: csak ez az 5 megye úszhatja meg ma a hőséget

agrarszektor.hu
Forrón indul az új hét hazánkban: az ország északkeleti harmadát leszámítva 25 Celsius-fok körül vagy afelett, míg elsősorban a déli megyékben akár 27 Celsius-fok felett is alakulhat a napi középhőmérséklet. Keddre virradóan a Dunántúl északnyugati, északi részén zivatar előfordulásának is van esélye. A HungaroMet Zrt. a mai napra 5 megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést a hőség miatt, további kilencre pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk. Csapadék általában nem lesz, késő estétől van esély arra, hogy az északnyugati határszélre záporos, zivataros csapadéktömb sodródjon be. A nagyrészt északias szelet időnként élénk lökések kísérhetik - írta meg a met.hu. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-37 Celsius-fok között várható, északkeleten számíthatunk az alacsonyabb értékekre. Késő estére 18-26 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

A magas középhőmérséklet miatt a HungaroMet Zrt. másodfokú figyelmeztetést adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna vármegyékre. Mint írták, a napi középhőmérséklet itt 27 Celsius-fok felett alakulhat. Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád, Vas és Zala vármegyékre pedig elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a térségekben a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat.

Forrás: met.huForrás: met.hu

Estétől kedd hajnalig derült lesz az ég délen, az északi tájakon azonban átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, és ott zápor, zivatar is előfordulhat a határhoz közelebb eső tájakon. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 17-24 Celsius-fok között várható, de a hidegre hajlamos helyeken ennél több fokkal hűvösebb lehet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?