Fontos módosítás történt: ez sok magyar termelőt érinthet

Fontos módosítás történt: ez sok magyar termelőt érinthet

agrarszektor.hu
A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések” (VP4-12.2.1-16) támogatási felhívás dokumentációja 2024.08.14-én módosításra került. A módosítás lényege – néhány technikai korrekció mellett –, hogy meghosszabbították a kedvezményezettek számára előírt képzési kötelezettség teljesítésére rendelkezésre álló időszakot.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A korábbi VP-s támogatási ciklusban megjelent, most módosított pályázati felhívás 3.4.1.1. II. Kötelezettségvállalások fejezet 2. pontja a támogatást igénylők számára ún. Natura 2000 erdő képzésen való kötelező részvételt ír elő, melynek c) alpontja a képzés teljesítésére határidőt állapít meg. A módosítás a képzési kötelezettség teljesítésének végső határidejét 2025.06.30.-ig tolja ki azok számára, akik 2022. vagy 2023. évben nyújtottak be első alkalommal Natura erdő intézkedés keretében támogatási kérelmet. A módosítás az új határidő megállapításán túlmenően kibővíti azon igénylők körét is, akik a képzési kötelezettségüknek még eleget tehetnek, hiszen eddig csak a 2023. évben első kifizetési kérelmet benyújtók számára volt meghatározva az általánostól eltérő, külön nevesített határidő a képzés teljesítésére - olvasható a NAK oldalán.

EZ IS ÉRDEKELHET

A NAK közlemény ismertetésével egyidejűleg szeretné felhívni az érintettek figyelmét arra, hogy a NAK Agrárszolgáltató Nonprofit Kft. felnőttképzés keretében – más VP-s jogcímek mellett – az ország több pontján szervez „Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések” jogcímre vonatkozó képzést. A KAP ST keretében megjelent és 2024. évtől igényelhető „KAP-RD34-1-24 – Erdő területeknek nyújtott Natura 2000 kompenzációs kifizetések” pályázati felhívás már nem ír elő képzési kötelezettséget a támogatást igénylők számára.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?