Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.22. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.22. csütörtök

agrarszektor.hu
Fátyolfelhőzet lesz felettünk, amely időszakosan szűrheti a napsütést, néhol kevés gomolyfelhő is képződhet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.08.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.08.22.) napon.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.08.22.) napon.

2024.08.22. csütörtök: Fátyolfelhőzet lesz felettünk, amely időszakosan szűrheti a napsütést, néhol kevés gomolyfelhő is képződhet. Csapadék nem valószínű. A Tiszántúlon megélénkül az északias szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. Késő este 18, 24 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nem várható fronthatás, a frontérzékenyek fellélegezhetnek. A hőség - legalább átmenetileg - mindenütt megszűnik.

A következő napon várható időjárás

2024.08.23 péntek: Nagyrészt derült, napos, száraz időre számíthatunk. Napközben időnként megélénkül a déli szél. A csúcshőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

Friss híreink:

Nagy változás jön a magyar földeken: ezt már egy gazda sem kerülheti el

Napjainkban a fenntarthatósági kérdések nap mint nap életünk része és nincs ez másképp mezőgazdasági viszonylatban sem. Sokat hallhattunk már a regeneratív vagy megújuló mezőgazdaságról, amely arra összpontosít, hogy természetes folymatokra támaszkodva építse újra a talajaink leromlott szerkezetét. Világszerte egyre több gazda áll át az eféle gazdálkodási módra egyrészt fenntarthatósági, másrészt pedig költséghatákonysági célok miatt.

Díjeső Magyarországon: ők lettek az agrárium legjobbjai 2023-ban

2024-ben lesz tizedik éve, hogy az év legfontosabb agráreseményén, a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat, amellyel a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket díjazzuk. Első alkalommal 2015-ben ítéltünk oda díjakat, ezt követően pedig már minden évben, így 2023-ban is átadtuk őket, akkor tíz kategóriában választotta ki az év legjobbjait a tizenegy tagból álló szakmai zsűri. Az idei jubileumi díjkiosztó kapcsán most összegyűjtöttük, kik is nyerték 2023-ban a Portfolio Agrárdíjakat.

Lehet, hogy nincs visszaút: döbbenetesen leromlott a talajunk állapota

Új talajvédelmi keretjavaslattal állt elő az Európai Bizottság, amelynek célja, hogy 2050-re az a talajok egészségesek legyenek az egész unió területén. Az Régiók Európai Bizottsága (CoR) azonban több javaslattal állt elő legutóbbi plenáris ülésén, ahol hangsúlyozta, hogy a talajromlással szembeni tétlenség évente több mint 50 milliárd eurós költséget jelent. A szakemberek megosztottak egy drámai számot is: az Európai Unió talajainak 70 százaléka jelenleg egészségtelen. Kiemelték a helyi és regionális önkormányzatok kulcsszerepét a fenntartható talajkezelési gyakorlatok végrehajtásában, különösen a kevésbé fejlett régiókban, miközben sürgették az Európai Bizottságot, hogy biztosítson konkrét támogatást a helyi szinteken.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Fájóan megdrágultak legolcsóbb új autók Magyarországon: 5,5 millió alatt szinte semmit sem kapni

Tényleg beütött Magyarországon a júliustól belendetett autódrágulás: a legolcsóbb hazai modellek toplistáján több kocsi is jelentősen megdrágult 3 hónappal ezelőtthöz képest. Korábbi interjúnkban Varjas Ádám, a Duna Autó kereskedelmi igazgatója arról beszélt, az új, EU-s szinten kötelezően előírt extrák emelik az autóárakat, és főképp a legkisebb, legegyszerűbb modelleket érinti ez drasztikusan. Így is lett, van olyan kisautó, ami egyetlen negyedév alatt 700, illetve 750 ezer forinttal drágult. Összességében a friss toplistánk szerint manapság már 5,5 millió alatt szinte nem lehet új autót vásárolni Magyarországon. Ami ennyibe belefér, az elég fapados.

Hihetetlen, mi derült ki a magyarok kedvenc ásványvizeiről: 2024-ben erre senki sem számított

A nyári hónapokban jelentősen megnövekszik az ásványvízfogyasztás mértéke, ezért felkerestük a Magyar Ásványvíz, Gyümölcsé és Üdítőital Szövetséget (MAGYÜSZ), valamint több ásványvízgyártót és forgalmazót, hogy megtudjuk, vannak-e különbségek a fővárosi és vidéki fogyasztási szokások között. Kiderült, hogy a vásárlási szokások és preferenciák jelentősen eltérhetnek Budapest és a vidéki régiók között, különösen a vásárlások értéke, gyakorisága és az egészségtudatosság terén. De vajon milyen típusú vizet részesítenek előnyben a vásárlók, és hol vásárolják meg a termékeket? A válaszok meglepőek lehetnek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?