Hatalmas eső zúdult Magyarországra: elárasztotta a víz a településeket

Hatalmas eső zúdult Magyarországra: elárasztotta a víz a településeket

agrarszektor.hu
Több dunántúli település is úszott szerdán a kemény viharokat követően. A felhőszakadások után elöntötte a víz Ajkát, Alsópáhokot és Halimbát is. Csütörtökön már jobb lesz a helyzet, sok napsütésre van kilátás, legfeljebb keleten, északkeleten fordulhat elő néhol egy-egy zápor, esetleg zivatar. 

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Szerdán napközben először a Bakony felett kezdett el fortyogni a légkör, később a Dunántúl déli felén és a Duna-Tisza közén is kipattant egy-két zivatar. Néhány helyen, például Tapolcán, Ajkán, Hévízen, Várvölgyben és Alsópáhokon jég is esett, de nem ez okozta az igazán nagy problémát, hanem a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső, amit nem bírtak elnyelni a csatornák - írja az Időkép. Ajkán szó szerint hömpölygött a víz az úton a vihar után. A zalai Alsópáhokon vízeséssé változott az egyik lépcsősor, zubogott lefelé a településre zúduló rengeteg eső, de Halimbát szintén maga alá temette a víz.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 14. 05:59
Hello vidék  |  2024. szeptember 14. 07:02