Rendkívüli állapot Oroszországban: óriási a kár mértéke

Rendkívüli állapot Oroszországban: óriási a kár mértéke

agrarszektor.hu
Oroszország rendkívüli állapotot vezetett be a mezőgazdasági ágazatban a szibériai Tomszk régióban a termést ért időjárási károk miatt - közölte pénteken a régió kormányzója a Reuters szerint.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Vlagyimir Mazur elmondta, hogy a nyirkos, hideg időjárás vizesedést okozott, és csaknem 3000 hektáron pusztult el a termés.

Van lehetőség kártérítésre

Azt mondta, hogy a szükségállapot kihirdetése lehetővé teszi a gazdák számára, hogy kártérítést igényeljenek. Oroszország az év elején több más régióban is hasonló rendkívüli állapotot hirdetett ki a májusi fagyok okozta károkat követően.

Mazur utasította a helyi tisztviselőket, hogy tisztázzák a károk mértékét, és "tegyenek meg mindent a betakarítás befejezése érdekében". Hozzátette:

Ha beáll a jó idő, a betakarításnak éjjel-nappal folytatódnia kell.

A vártnál kevesebb a búza

Oksana Lut mezőgazdasági miniszter augusztus 20-án azt mondta, hogy Oroszországban az előrejelzettnél kevesebb búzát takaríthatnak be - ez volt az első óvatos hivatalos elismerése az év eleji időjárási károknak.

A Sovecon mezőgazdasági tanácsadó cég augusztus 30-án közölte, hogy 83,3 millió tonnáról 82,5 millió tonnára csökkentette a 2024-es oroszországi búzatermésre vonatkozó előrejelzését.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 16. 13:31